Data Tribes, de dynamische startup uit Amsterdam dat zich richt op het creëren van data gedreven organisaties die het verschil willen maken, heeft per 1 april Olivier Nipshagen (47) aangesteld als Chief Operating Officer (COO). Nipshagen vormt samen met CEO Alex Ritter het duo dat verantwoordelijk is voor het realiseren van de groeiambities van het bedrijf en het bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Nieuwe speler op de Nederlandse markt voor duurzame dataconsultancy.

Met een indrukwekkend trackrecord in ondernemen en consultancy, waaronder eerdere samenwerkingen met Ritter bij Brunel ICT en diverse eigen ondernemingen, brengt Nipshagen waardevolle ervaring en expertise mee naar zijn nieuwe rol. In de afgelopen vier jaar was hij werkzaam als Senior Data Consultant bij PW Consulting, waar hij zich met name richtte op datastrategie, datamanagement en projectmanagement.

Nipshagen is enthousiast over zijn nieuwe rol bij Data Tribes en de mogelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere toekomst: “Ik geloof dat mensen de sleutel zijn tot succes van iedere organisatie en uiteindelijk een betere wereld. Het samenbrengen van mensen, uitdagen, ondersteunen en versnellen is waar het om draait. Als COO van Data Tribes wil ik deze kernwaarden naar een hoger niveau tillen, met een sterke focus op ESG en SDG’s.”

Nipshagen is van mening dat de experts van Data Tribes de ervaring in huis hebben om bedrijven te helpen met hun verplichte ESG en CSRD-rapportages. Door middel van data-gedreven inzichten kunnen organisaties hun duurzaamheidsdoelen behalen en een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu.

Daarnaast biedt het ‘Tribes model’ van Data Tribes unieke mogelijkheden voor medewerkers met goede business ideeën om verantwoordelijkheid te nemen en hun eigen Tribe op te bouwen. Op deze manier draagt Data Tribes bij aan het creëren van een duurzamere toekomst en het stimuleren van innovatie en ondernemerschap.

Alex Ritter, CEO van Data Tribes, is verheugd over de komst van Nipshagen: “Met zijn achtergrond als ondernemer en consultant, evenals zijn passie voor het vakgebied en duurzaamheid, sluit Olivier uitstekend aan bij onze groeiambities en onze missie om een positieve impact te maken en bij te dragen aan een groenere toekomst.”

Over Data Tribes

Data Tribes is een dynamische startup uit Amsterdam, gedreven om organisaties te helpen met ESG-inspanningen en het creëren van een duurzame impact. Wij richten dataplatformen in en optimaliseren de toepassing van analytics, zodat onze klanten effectief kunnen analyseren met Business Intelligence (KPI’s, dashboards en rapportages) en voorspellen met Data Science (Machine Learning). Onze consultants onderscheiden zich door hun ondernemendheid, nieuwsgierigheid en bevlogenheid.