AkzoNobel is teruggekeerd aan de top van de invloedrijke Dow Jones Sustainability Index (DJSI) en leidt de ranking voor de vijfde keer in zes jaar tijd.

De vermelding, die vandaag gepubliceerd is, plaatst het bedrijf op de eerste plaats binnen de Chemicals Industry Group. Dit is het bewijs van een snelle en succesvolle reactie van het bedrijf, nadat het na vier opeenvolgende jaren aan de top in 2016 haar eerste plaats verloor.

“Het is een grote prestatie om onze industrie weer te mogen leiden,” zegt AkzoNobel CEO Thierry Vanlancker. “We hebben een grote inspanning gedaan om de gebieden te verbeteren waar dit nodig was. Dat we nu weer nummer één zijn, bewijst de invloed die we kunnen hebben door duurzaamheid centraal in onze strategie te plaatsen.”

Het bedrijf heeft de afgelopen 12 jaar in de top tien gestaan. Dit onderstreept de inzet van AkzoNobel op het gebied van haar samenwerking met klanten om duurzame ontwikkelingen te ontwikkelen die een positieve invloed hebben op de hele waardeketen.

“De werkelijke waarde en het doel van de DJSI zitten in effectiviteit als benchmark instrument om onze business te verbeteren,” voegt Vanlancker toe. “We zijn ons daardoor bewust dat we, nu we de ranking weer leiden ons niet kunnen veroorloven zelfvoldaan te zijn. Als leider in duurzaamheid spelen we een grote rol in de transformatie van de markten die we bedienen. Daarom is het van belang om te blijven verbeteren, zodat grote stappen gezet kunnen worden die ons helpen een duurzamere toekomst te creëren.”

Vanlancker benadrukt de vooruitgang die de Decorative Paints business boekt in de overgang naar op water gebaseerde producten en het doorlopende succes van partnerships voortkomend uit Specialty Chemicals, die als voorbeelden dienen van hoe het bedrijf de markten die zij bedient, helpt te transformeren. Daarnaast streeft AkzoNobel ernaar klimaatneutraal te zijn in 2050.

De DJSI World Index wordt gezien als het belangrijkste onafhankelijke ranking systeem voor duurzaamheid en geeft de duurzaamheidsprestatie aan van leidende bedrijven op het gebied van milieu gerelateerde, maatschappelijke en economische prestatie, inclusief indicatoren voor de toekomst.

Het beoordeelt verschillende criteria, waaronder supply chain management, operationele eco-efficiëntie, product stewardship, ontwikkeling van het menselijke kapitaal, integriteit en mensen en veiligheid op het gebied van processen en producten.