Agrifirm ondertekent Responsible Soy Declaration

Royal Agrifirm Group heeft tijdens een vergadering van de FEFAC (European Feed Manufacturers’ Federation), de ‘Responsible Soy Declaration’ getekend. Hiermee zet Royal Agrifirm Group weer een belangrijke stap in de Europese verduurzaming van de sojaketen. Agrifirm ondertekent deze declaratie omdat het een essentiële bijdrage wil leveren en haar verantwoordelijkheid wil nemen in de verduurzaming van de voedselketen voor toekomstige generaties.

De bedrijven die ondertekenen, zeggen toe specifieke stappen te ondernemen om op een verantwoorde manier sojameel in te kopen, zowel van Europese producenten als van producenten buiten Europa, bedoeld voor diervoeding op het niveau van het individuele bedrijf. De FEFAC inkooprichtlijnen voor soja worden hierbij als referentiekader gebruikt. Het doel is bij te dragen aan de transformatie van de reguliere markt van verantwoorde sojaproducten in mengvoeders die in de EU geproduceerd worden, vóór 2025. De richtlijnen zijn hier terug te vinden.

Dick Hordijk, CEO Agrifirm: “Alleen door ons gezamenlijk voor langere termijn te committeren aan de verduurzaming van voedselketens en afspraken te maken over concrete handelswijzen, kunnen we wereldwijd een verschil maken. Daarnaast is deze declaratie volledig in lijn met ons ‘Verantwoord Inkopen’ CSR beleid . We ondersteunen het daarom dus zeer.”

Share Button