Uit het overweldigende aanbod van nieuw verschenen boeken in 2020 heeft de jury van Managementboek van het Jaar een longlist samengesteld van boeken die in aanmerking komen voor de uitverkiezing van het Managementboek van het Jaar 2021. Op deze lijst prijken maar liefst 8 duurzaamheidsboeken! Op dinsdag 9 maart 2021 zal de shortlist van 5 managementboeken bekend worden gemaakt.

Het betreft de volgende boeken (klik op de titel voor meer informatie en om het boek online te bestellen).

Ondernemen met impact

Ondernemen met impact

Arko van Brakel

Dit boek helpt je als leider en ondernemer om impact te hebben door aan je business te werken in plaats van in je business te verzanden.

Groeien zonder te groeien

Groeien zonder te groeien

Tony de Bree

Bedrijven moeten alsmaar groeien. Het aantal klanten, de omzet en het marktaandeel moeten groeien en ook internationaal moet je de grootste speler worden. Ons huidige financieel-economische systeem is volledig op dat soort ‘groeien moet’-mythes gebaseerd. Het gevolg? Organisaties worden log en als ondernemer, manager of medewerker raak je steeds meer je persoonlijke en zakelijke vrijheid kwijt.

Actuele crises zoals de corona- en de klimaatcrisis tonen aan dat dit traditionele ‘groeien moet’-systeem niet langer houdbaar is.

Fantoomgroei

Fantoomgroei

Sander Heijne, Hendrik Noten

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde.

Duurzaam organiseren

Duurzaam organiseren

Jan Jonker, Niels Faber

We zitten midden in een transitie naar een andere, een duurzame en meer circulaire samenleving. Dat vraagt om een omslag in business- en verdienmodellen.

Business Model Shifts

Business Model Shifts

P. van der Pijl, Justin Lokitz, Roland Wijnen, Maarten van Lieshout

Stap weg van traditionele, verouderde en inefficiënte bedrijfsmodellen om waarde te verhogen en klanten positief te verrassen.

Ontmoet de Xceptionals

Ontmoet de Xceptionals

Gerrit Piksen

Wie in de toekomst relevant wil blijven biedt klanten meer dan alleen een goed product tegen een prima prijs.

Duurzaam kapitalisme

Duurzaam kapitalisme

Willem Schramade

Willem Schramade introduceert in dit boek het waardevenster, dat expliciet maakt waar financiële waarde ten koste gaat van sociale of ecologische waarde.

Once Upon A Future

Once Upon A Future

Ruud Veltenaar, Leen Zevenbergen

Once Upon A Future is een fascinerende expeditie naar een wereld waarnaar we allemaal verlangen. Een intense beleving en confrontatie met onze belemmerende overtuigingen.

Zie de volledige longlist hier.