Dirk-Jan de With, Vice-President Procurement Global Food Ingredients van Unilever: “Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden de duurzaamheid in onze productieketen verder te verbeteren. Het Unilever Sustainable Living Plan geeft aan dat we in 2020 alleen nog maar duurzaam geproduceerde agrarische grondstoffen willen inkopen. Ingrediënten op basis van zuivel behoort tot onze top tien van ingekochte grondstoffen. Wij zijn dan ook verheugd dat wij samen met FrieslandCampina die inkoop daadwerkelijk duurzaam kunnen gaan realiseren.”

Onafhankelijk auditor Control Union ondersteunt het beoordelingsproces. Op basis van de resultaten van de eerste beoordelingen zijn aanbevelingen gedaan om volledig aan de Unilever Sustainable Agriculture Code te kunnen gaan voldoen. Die aanbevelingen zullen opgenomen worden in de criteria die in 2012 gehanteerd zullen gaan worden. De betrokken melkveehouderijbedrijven zullen jaarlijks middels een eigen verklaring moeten aangeven dat zij voldoen aan die criteria.

Roelof Joosten, Executive Director Ingredients van Royal FrieslandCampina: “We zijn verheugd dat wij als FrieslandCampina nu al kunnen voldoen aan de Unilever criteria voor duurzaamheid. Hierdoor kunnen we de eco-footprint in de totale productieketen verder terugbrengen.”
1
FrieslandCampina heeft bij de presentatie van zijn strategie route2020 aangekondigd haar groei tussen 2010 en 2020 klimaatneutraal te willen realiseren. Om dit te realiseren wordt nauw samenwerkt met de ledenmelkveehouders van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. (die zowel de melk leveren aan, als de eigenaren zijn van Koninklijke FrieslandCampina N.V.). Duurzaamheidsthema’s hierbij zijn: energie & klimaat, weidegang, biodiversiteit & landschap en diergezondheid & dierwelzijn.