IdenTowel, de studentenonderneming van vijf Fontys Hogeschool Eindhoven studenten die de studie Ondernemerschap & Retailmanagement volgen. Dylan Zoethout, een van de studenten, vertelt over hun ervaringen met het oprichten van een duurzame onderneming, de uitdagingen die ze tegenkwamen en de oplossingen die ze vonden.

Het begin van IdenTowel

Als studenten van Fontys Hogeschool Eindhoven die de studie Ondernemerschap & Retailmanagement volgen, wilden wij tijdens ons derde studiejaar graag onze ondernemersvaardigheden testen en een duurzame onderneming starten. Dit was onderdeel van onze opleiding en we hebben er veel van geleerd. We kregen een intensieve theoretische voorbereiding voordat we begonnen met het bedenken en uitwerken van een idee voor onze studentenonderneming. Het was belangrijk voor ons dat het product of de dienst duurzaam was en dicht bij onszelf lag.

De uitdagingen

Het bedenken van een goed idee was een uitdaging op zich. We wilden niet zomaar een product verkopen, maar iets dat onze klanten echt nodig hadden en waar ze blij van werden. Het moest duurzaam zijn en passen bij onze overtuigingen. Na veel brainstormsessies kwamen we op het idee van IdenTowel.

IdenTowel – duurzame handdoeken

IdenTowel verkoopt Fairtrade gecertificeerde handdoeken gemaakt van OM Organic Cotton. Deze handdoeken zijn niet alleen duurzaam, maar ook handig in het gebruik. Ze zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden door middel van diverse gekleurde lusjes, zodat er geen verwarring meer ontstaat in de gedeelde badkamer over welke handdoek nou door wie voor het laatst gebruikt is. Doordat je de handdoeken nu gemakkelijker van elkaar kunt onderscheiden zul je deze vaker kunnen hergebruiken voordat je deze moet wassen en bespaar je zo op waskosten.

Duurzaamheid en eerlijke handel

Naast dat de handdoeken van IdenTowel een handige oplossing zijn voor in de badkamer, zijn ze ook geproduceerd met het oog op duurzaamheid en eerlijke handel. De handdoeken hebben een Fairtrade certificaat en zijn gemaakt van biologisch katoen. Dit betekent dat de katoenboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat het milieu minder wordt belast. Hierdoor draagt IdenTowel bij aan een betere wereld en kunnen klanten met een gerust hart genieten van hun heerlijke zachte handdoeken.

Bespaar geld en draag bij aan een betere wereld

De handdoeken van IdenTowel hebben een fijn formaat (70 x 140 cm) en komen in de kleur Dusty Blue met 1 van de 6 unieke gekleurde lusjes. Door de handdoeken te gebruiken, draag je bij aan een betere wereld en bespaar je op waskosten. Je kunt de handdoeken nu gemakkelijker van elkaar onderscheiden en dus vaker hergebruiken voordat je ze moet wassen. Dit bespaart niet alleen geld, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Onze ervaring

Het oprichten van IdenTowel was een uitdagende, maar ook erg leerzame ervaring voor ons. We hebben geleerd hoe belangrijk duurzaamheid en eerlijke handel zijn en hoe je als studentenonderneming een verschil kunt maken. Door IdenTowel op te richten, hebben we onze ondernemersvaardigheden getest en veel geleerd over het runnen van een bedrijf. Deze ervaring is van onschatbare waarde, omdat het ons in staat stelt om onze creativiteit te uiten en meer te leren over de ondernemerswereld.

De toekomst van IdenTowel

We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt met IdenTowel en we zijn nog lang niet klaar. We willen blijven innoveren en streven naar nog duurzamere oplossingen. Het is onze missie om bij te dragen aan een betere wereld en we hopen dat we andere ondernemingen kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Ook willen we ons assortiment uitbreiden met andere duurzame producten.

Neem een kijkje op onze website

Wilt u ook hygiënisch en duurzaam omgaan met uw handdoeken? Neem dan een kijkje op onze website www.identowel.com. Hier vindt u meer informatie over onze duurzame handdoeken en kunt u gemakkelijk bestellen. Door te kiezen voor IdenTowel, draagt u bij aan een betere wereld en geniet u van heerlijk zachte handdoeken.