Interface heeft een top 3 positie bemachtigd in de 2016 Sustainability Leaders, het belangrijkste onderzoek naar de meest duurzame bedrijven wereldwijd. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Globescan, SustainAbility en Sustainable Brands onder de voornaamste duurzaamheidsexperts ter wereld. Sinds 1997 staat Interface onafgebroken in de top 5, een absoluut unicum.

Het Sustainability Leaders onderzoek is het belangrijkste onderzoek op het gebied van duurzaamheid ter wereld. Jaarlijks worden ruim 900 van de voornaamste experts, afkomstig uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap, media en NGO’s, uit 84 landen uitgebreid bevraagd naar ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Onderdeel van dit onderzoek is de vraag welke bedrijven er het beste in slagen om duurzaamheid integraal op te nemen in hun bedrijfsstrategie en wereldwijd leiderschap tonen in het verduurzamen van hun bedrijf en keten. Hierbij moet Interface op plek 3 alleen Unilever en Patagonia voor zich dulden en laat het bedrijven als Tesla, Nestlé en Google achter zich. Bijzonder is dat Interface bij experts van ieder continent in de top 5 eindigt.

Rob Boogaard, voorzitter en CEO van Interface EMEA, is trots op het resultaat: “Het is geweldig dat onze inzet door de belangrijkste experts wereldwijd zo hoog wordt gewaardeerd. Maar nog belangrijker vind ik dat wij nu al 19 jaar in de top 5 staan: het ultieme bewijs dat duurzaamheid voor ons geen marketingtool of bevlieging is, maar diep in onze vezels zit.”

Het gehele Globescan 2016 Sustainability Leaders onderzoek vindt u hier.

Foto: Ray Anderson, voormalig CEO Interface