Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), ontving vandaag het 2.500e exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Auteur en Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt overhandigde hem het boek vol tips over energiebesparing en duurzame opwek.

“Het boek biedt bedrijven en instellingen een praktisch stappenplan dat illustreert hoe de eigen CO2-uitstoot is te verminderen. Energiebesparing en duurzame opwek zijn dan wezenlijke acties die je kunt nemen. Het boek staat dan ook vol bespaartips en voorbeelden uit de praktijk” aldus auteur Rob van der Rijt.

“En dat sluit weer goed aan bij onze missie” geeft Olof van der Gaag aan. “De NVDE maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. En daar hebben we alle krachten en doelgroepen in de samenleving voor nodig. Dit boek illustreert met tips en voorbeelden hoe verduurzaming op bedrijfsniveau kan.

CO2-neutraal ondernemen leeft

Dat het boek nu al ruim 2.500 ondernemers heeft bereikt geeft aan dat ‘CO2-neutraal ondernemerschap’ leeft. Auteur Rob van der Rijt: “Het geeft mij persoonlijk een erg goed gevoel te weten dat er nu 2.500 organisaties via dit boek geïnspireerd en geactiveerd zijn geraakt om eigen uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Wat mij betreft gaan we op naar de 5.000 bedrijven en instellingen die er op deze wijze invulling aan geven.”

Meer informatie over het boek/online bestellen