Dutch Green Building Council (DGBC) introduceert in samenwerking met PROVADA, PropertyNL en Cobouw een nieuwe duurzaamheidsaward: de Green Leader Award. Deze award wordt op 8 juni uitgereikt tijdens PROVADA. “Degene die verduurzaming van de gebouwde omgeving in de vijfde versnelling krijgt, verdient deze Green Leader Award”, aldus juryvoorzitter Maurits Groen. Nomineren is tot 10 maart aanstaande mogelijk via www.greenleaderaward.nl.

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC vertelt over het idee achter de Green Leader Award: “De nieuwe award is in het leven geroepen omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet in volle hevigheid. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.”

Nomineren

Groene leiders kunnen via www.greenleaderaward.nl worden genomineerd. Dat is mogelijk tot 10 maart aanstaande. Daarna bekijkt de jury de inzendingen en selecteert de top 5. De jury let daarbij op een aantal criteria: aantoonbare wapenfeiten, leiderschap, visie en transparantie. Over deze vijf Green Leaders wordt een inspirerend magazine gemaakt door partners Cobouw en PropertyNL. Uiteindelijk kiest de jury op PROVADA een winnaar. Juryvoorzitter Groen: “Visie, lef en doorzettingsvermogen. Dat is wat nu gevraagd wordt. De persoonlijke moed om echt het voortouw te nemen bij de vergroening van de bouw.”

De jury

Naast juryvoorzitter Maurits Groen (nummer 1 uit de Trouw Duurzame 100) bestaat de jury uit gerenommeerde duurzaamheidsspecialisten. De juryleden zijn Boudewijn Warbroek (hoofdredacteur Cobouw), Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL), Annemarie van Doorn (directeur DGBC) en Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft).

Winnaar

De winnaar mag zich een jaar lang de Green Leader van de bouw- en vastgoedbranche noemen. Via diverse media wordt deze groene leider een jaar lang in de spotlights gezet en wordt hij of zij uitgenodigd kennis over duurzaamheid te delen met andere partijen in de sector. Daarnaast kan de winnaar gratis deelnemen aan de Green Leader Summit in 2016 en krijgt hij of zij de mogelijkheid om twee young professionals op te laten leiden binnen het DGBC Future Leaders Program.