Wereldprimeur plantaardige biefstuk binnenkort bij Coop

De nieuwe 100% plantaardige biefstuk van Vivera is vanaf half juni verkrijgbaar bij Coop. De supermarktorganisatie juicht de ontwikkeling van haar vaste leverancier voor vleesvervangers toe en laat de Nederlandse markt daarom binnenkort via een opvallende reclamecampagne kennismaken met deze innovatie.

Leverancier Vivera neemt als eerste ter wereld een 100% plantaardige biefstuk in productie. De vegetarische steak wordt binnenkort geïntroduceerd in de Britse supermarktketen Tesco en is vanaf halverwege juni verkrijgbaar bij de ruim 265 Coop-winkels in Nederland. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt de biefstuk zowel geschikt voor vegetariërs, veganisten als flexitariërs.

Vegetarische kiloknallers

Coop wil haar klanten verrassen met onderscheidende, écht lekkere producten die met aandacht zijn geproduceerd. Daarom werkt Coop op het gebied van vleesvervangers exclusief samen met leverancier Vivera. Als eerste Nederlandse supermarkt koos Coop afgelopen jaar al voor een landelijke tv-campagne gericht op vegetarische kiloknallers. Sindsdien promoot de supermarktorganisatie vleesvervangers structureel onder haar klanten met scherpe aanbiedingen.

Wim van den Burg, Category Manager Vers bij Coop: “Samen met onze leverancier maken we ’t verschil voor een duurzamere maatschappij en leefomgeving. Hierbij richten we onze aandacht onder meer op het bevorderen van een gezondere en gevarieerde levensstijl en het verlagen van de milieu-impact. Door vleesvervangers te promoten, stimuleren we een ander eetgedrag. Met deze unieke, innovatieve én lekkere vleesvervanger van Vivera geven we onze klanten die geen of minder vlees willen eten een smakelijke keuze. We zijn erg onder de indruk van het product dat Vivera heeft ontwikkeld. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk. Daarom zijn wij er net als onze leverancier van overtuigd dat de plantaardige steak in een grote behoefte voorziet.”

Share Button

Een reactie op “Wereldprimeur plantaardige biefstuk binnenkort bij Coop

  1. Jammer dat woorden als slager en biefstuk worden gebruikt door veganisten en sommige supermarkten terwijl het helemaal niets met vlees heeft te maken. Het is een vorm van kannibalisatie en daarmee niet onderscheidend en mogelijk zelfs misleidend. Verzin liever nieuwe aansprekende terminologie zodat naar de consument volledig transparant wordt gemaakt waar het om gaat, zeker als het de bedoeling is afstand te nemen van vlees en de verwerking daarvan.

Comments are closed.