Tien jaar geleden schudde Al Gore de wereld wakker met zijn film The Inconvenient Truth. Ondernemer Maurits Groen, oprichter van WakaWaka, zag de urgentie van zijn verhaal en bracht het naar Nederland. Op 4 oktober staat Al Gore voor ruim 13.000 ondernemers en professionals in de Ziggo Dome tijdens het event Inspiration360. WakaWaka en Inspiration360 willen beiden duurzaam ondernemerschap stimuleren en slaan de handen ineen. Voorafgaand aan het avondprogramma daagt WakaWaka het Nederlands bedrijfsleven uit om nieuwe duurzaamheidsambities voor de komende tien jaar uit te spreken en worden een aantal indrukwekkende mijlpalen bekendgemaakt.

Social partnership

Het is geen toeval dat Inspiration360 en WakaWaka elkaar hebben gevonden. “WakaWaka is in onze ogen een inspirerend voorbeeld van ondernemerschap in een sterk veranderende wereld. Dit past bij wat wij met Inspiration360 voor ogen hebben. Inspireren en geïnspireerd raken door verhalen van topondernemers. Ik heb grote bewondering voor wat Maurits Groen met WakaWaka heeft neergezet”, zegt Niels Houtepen, initiatiefnemer van Inspiration360. Met het event wil Houtepen niet alleen ondernemers in Nederland in beweging krijgen. Als partner van WakaWaka stimuleert Inspiration360 ook ondernemerschap over onze eigen landsgrenzen. Zo kunnen ook ondernemers in opkomende economieën hun dromen waarmaken.

mauritsgroenMaurits Groen: “Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer veel van elkaar kunt leren. Niet alleen Al Gore is een groot inspirator, ook ondernemers als Richard Branson zijn de meesten ver vooruit in hun visie en dromen. Als social enterprise is WakaWaka graag deelgenoot van het initiatief waar al deze inspirerende verhalen samenkomen en ondernemerschap naar een next level getild wordt.”  Met het voorprogramma in Ziggo Dome op 4 oktober wil WakaWaka het duurzaamheidsdebat in Nederland aanjagen en inspireren tot actiebereidheid.

Over WakaWaka

WakaWaka,is een social enterprise, opgericht in 2012, met als doel duurzame oplossingen te bieden aan de 1,2 miljard mensen op de wereld die leven zonder toegang tot elektriciteit of een veilig alternatief daarvoor. Door het stimuleren van het gebruik van zonne-energie en de introductie van betaalbare kwaliteitsproducten worden kansen gecreëerd voor onder meer ondernemers in ontwikkelingslanden. Daarnaast biedt WakaWaka hulp in crisissituaties. Inmiddels heeft WakaWaka impact gecreëerd in 47 landen met 332 verschillende projecten. Voor meer informatie zie http://waka-waka.com/foundation/. 

Over Inspiration360

Inspiration360 biedt ondernemers, topmanagers en ambitieuze professionals in Nederland inspiratie en top entertainment met sprekers van wereldklasse, zoals Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Het evenement is toegankelijk voor een groot publiek met 13.000 beschikbare plekken in de Ziggo Dome in Amsterdam met ticketprijzen vanaf 60,50 euro. Inspiration360 is een initiatief van Just Media Group en Quality Bookings, in nauwe samenwerking met het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software en ondersteund door nlgroeit. Kijk voor meer informatie op www.inspiration360.nl.

Meer informatie en aanmelden/tickets