Vreugdenhil Dairy Foods heeft een distributieovereenkomst gesloten met Cosun Protein voor Spanje, Japan en Zuid-Korea. Cosun Protein is een nieuwe, opkomende business unit van de agrarische coöperatie Royal Cosun. Zij maken goed oplosbare, plantaardige eiwitten die bij uitstek geschikt zijn voor een breed scala aan voedings- en dranktoepassingen.

Thijs Bosch, algemeen directeur Cosun Protein: “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we een samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan met Vreugdenhil Dairy Foods. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Vreugdenhil voor een uitstekende klantenservice zal zorgen. Ons unieke Tendra® fava bean protein Isolate sluit goed aan bij de stijgende vraag naar hoogwaardige plantaardige eiwitten. Vooral in het segment van zuivelalternatieven waar traditionele zuivelproducenten hun assortiment willen uitbreiden met heerlijke niet-zuivelformules.”

Vraag naar plantaardige eiwitten groeit

De afgelopen decennia zijn mensen steeds meer dierlijke eiwitten gaan eten, zoals vlees, vis, melk, eieren en kaas. Om de groeiende wereldbevolking in de toekomst te kunnen blijven voeden, groeit echter ook de vraag naar plantaardige eiwitten. Door de distributieovereenkomst van Vreugdenhil Dairy Foods met Cosun Protein krijgen onze klanten toegang tot een nog breder portfolio van eiwitrijke poeders met de toevoeging van Tendra® Fava Protein Isolate. Gerben van Schaik, commercieel directeur bij Vreugdenhil: “Het is voor Vreugdenhil een logische uitbreiding op ons assortiment. We zijn dan ook trots dat we deze mooie samenwerking met Cosun Protein aangaan en kijken uit naar de toekomst.”

Baanbrekend product

Tendra® Fava Protein Isolate is een baanbrekend product dat het resultaat is van een specifieke, eigen extractietechnologie en een uniek zuiveringsproces. Het is een smaak- en geurneutraal plantaardig eiwit dat de industriële normen voor smaak, zuiverheid en oplosbaarheid overtreft.