Nederland telt meer dan 12 miljoen gebruikers van een mobiele telefoon. Een gemiddelde klant koopt om de twee jaar een nieuw toestel. Vodafone neemt de verantwoordelijkheid voor haar omgeving serieus en helpt daarom actief bij het hergebruik en milieu-vriendelijk recyclen van mobiele telefoons, batterijen en accessoires.

De recycling wordt verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf, dat volledig werkt conform bestaande en op handen zijnde milieuwetgeving. Componenten en materialen worden waar mogelijk opnieuw gebruikt en weer in omloop gebracht. Minder dan 1% van het materiaal wordt op een veilige manier afgevoerd.
Vodafone maakt het recyclen van een oude telefoon zo gemakkelijk mogelijk en brengt deze milieuvriendelijke oplossing onder de aandacht van het grote publiek in de Vodafone City Point en Business Point vestigingen.

Klanten die hun oude toestel inleveren steunen op die manier Vodafone’s bijdrage aan het ideële werk van de Vodafone Netherlands Foundation. De voornaamste begunstigde van het recyclingprogramma is -Stichting De Opkikker’, een stichting die speciale dagen organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun familie.