Vloerenfabrikant Interface lanceert vandaag twee nieuwe collecties: Iridescence is een collectie luxe vinyltegels (LVT) en Ice Breaker de nieuwe collectie tapijttegels. De Iridescence-collectie is geïnspireerd op mineralen en organische kleurstellingen die vaak te zien zijn in abstracte schilderijen, de tegels bevatten ten minste 39% gerecycled materiaal en zijn CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus. De kleuren van de Ice Breaker tapijttegelcollectie zijn geïnspireerd op huiselijke sferen, waarmee de designers inspelen op de rust en mogelijkheden die we hebben ervaren tijdens het thuiswerken. De tapijttegels zijn CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus via het Carbon Neutral Floors™ -programma, dat door externe partijen wordt geverifieerd.

Het afgelopen jaar zijn we gewend en gehecht geraakt aan de rust en mogelijkheden van thuiswerken. Werknemers geven aan dat zij, na de coronacrisis, thuis geconcentreerd en gefocust willen blijven werken en naar kantoor willen komen voor sociale contacten en samenwerken. De kleuren van de Ice Breaker-collectie zijn daarom geïnspireerd op huiselijke sferen. De collectie biedt ook mogelijkheden om verschillende zones in de werkomgeving aan te duiden zodat er op een veilige manier door de ruimte kan worden bewogen en voldoende afstand wordt bewaard.

De Ice Breaker-collectie heeft een CO2-voetafdruk (cradle-to-gate) van 4,5 kg, bestaan voor 89,5% uit gerecycled en biobased materiaal en wordt standaard geleverd met CQuest™ Bio, de nieuwe non-vinyl, non-bitumen CO2-negatieve tapijtbacking. De tapijttegels zijn CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus via het Carbon Neutral Floors ™ -programma, dat door externe partijen wordt geverifieerd. Klik hier voor meer informatie.

De Iridescence-collectie combineert grijstinten met zachtroze en poederachtig blauw, aangevuld met aardse en minerale tinten. De kleuren geel en groenblauw zorgen voor onderscheidende kleurvakken op elke vloer. De nieuwe luxe vinyltegel is verkrijgbaar in twaalf kleurcombinaties.

Iridescence LVT bevat 39% gerecycled materiaal en is CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus via het Carbon Neutral Floors™ -programma van Interface, dat door derden wordt geverifieerd. De luxe vinyltegels zijn ontworpen met aandacht voor recycling. De klant ontvangt altijd een milieuverklaring (EPD) om de klimaatimpact van de vloerproducten aan te tonen. Bovendien bevat het product geen schadelijke, chemische ftalaten. Klik hier voor meer informatie.