In 2017 kregen 70 nieuwe circulaire-economieprojecten steun van de Vlaamse overheid, goed voor een totaalbedrag van 10,7 miljoen €. Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege maakte 4,8 miljoen € vrij voor 63 projecten en Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters trok 5,9 miljoen € uit voor zeven circulaire economieprojecten binnen de speerpuntclusters.

Circulaire economie is één van de zeven ‘transitieprioriteiten’ van de Vlaamse regering, waarvoor Philippe Muyters en Joke Schauvliege de voogdijministers zijn. Het team Vlaanderen Circulair, dat de omslag naar de circulaire economie moet stimuleren, is ondergebracht bij de OVAM.

Vlaanderen Circulair lanceerde in de zomer van vorig  jaar een subsidieoproep voor projecten rond Circulaire Stad, Ondernemen en Aankopen. De oproep wil vooral demonstratieprojecten op het vlak van circulair aankopen, de circulaire stad en circulair ondernemen een duwtje in de rug geven. De focus ligt hierbij op de toepassing en demonstratie van circulaire concepten in de praktijk. Er is ook veel aandacht voor maatschappelijke innovatie.

Lees het volledige artikel