Vanaf vandaag, World Vegan Day, liggen de 100% vegan en plantaardige visvervangers van Vegan Visboer in de schappen van verschillende horecagroothandels. Nederlandse restaurants, hospitality en andere horecagelegenheden hebben hiermee toegang tot een 100% guilt-free en gezond aanbod van vegan visproducten om aan hun menukaart toe te voegen. “De producten passen volledig bij de verschuiving naar een lifestyle die meer en meer gericht is op plantaardige producten”, aldus Simon Visscher, founder van Vegan Visboer.

Gezonder dan echte vis en vrij van giftige stoffen

Naast dat de vis-aardige producten gegeten kunnen worden met een schuldvrij, schoon geweten waar geen dierenleed aan te pas is gekomen, bevatten de visvervangers ook omega 3, 6 en 9, afkomstig van algen die op gezonde, veilige en natuurvriendelijke wijze gekweekt zijn. Daarnaast zijn de microplastics en giftige chemicaliën die vis uit onze natuurlijke (en zwaar vervuilde) wateren bevatten achterwege gelaten in de Vegan Visboer visvervangers. Net als de toevoeging van antibiotica en zuiveringsmiddelen die vissen uit kwekerijen toegediend krijgen om de verschrikkelijke leefomstandigheden te kunnen overleven.

Het geheim van de Visboer: een GMO-vrije rijstkorrel

‘Al het goede van vis, maar dan beter’: dat is het credo van Vegan Visboer. De smaak van het plant-based product belooft namelijk niet van echt te onderscheiden te zijn en ook de voedingswaarde is nagenoeg gelijk. De magische basis is een rijstkorrel die door Vegan Visboer en Kramer Fish uit Urk tot ‘vis’ getransformeerd werd. “En dat allemaal aantoonbaar zonder genetische manipulatie!”, legt Simon uit. Hoe de visburger, visfriet, visnugget, visstick, visfilet en garnaal dan wel tot stand gekomen zijn? “Dat blijft het geheim van de visboer.”

Eindeloze variatie in recepten en bereidingswijze

De verschillende varianten lenen zich perfect voor moderne en originele foodconcepten, zoals vegan burgers, fingerfood en gezonde(re) snacks. De wereldberoemde visstick, o.a. perfect voor kindermenu’s, kent vanaf nu een vegan en vis-aardig alternatief. De visnuggets (“bucket, anyone?”) en visfriet zijn fastfood-newcomers waar de vegan community lang naar heeft uitgekeken. Met de crunchy garnaal en de visfilet worden salades volwaardige maaltijden en kunnen creatieve chef-koks alle kanten op met hun eigen culinaire creaties.

Grote interesse

Vegan Visboer kreeg tijdens de lancering van Gastvrij Rotterdam enorme belangstelling voor de plantaardige visvervangers van de aanwezige horecaondernemers. Velen van hen zijn meteen begonnen met het aanbieden van de verschillende producten. Niet alleen omdat ze volledig vegan zijn, vol zitten met gezonde omegavetzuren en vrij zijn van chemicaliën en genetisch gemanipuleerd materiaal, maar ook omdat de ‘visjes’ nagenoeg dezelfde voedingswaarde hebben als dierlijke vis en tegelijkertijd palmolie- en sojavrij zijn.

Visboer going vegan?!

De plant- en ‘vis-aardige’ producten van Vegan Visboer werden ontwikkeld in samenwerking met Kramer Fish, een traditioneel visbedrijf uit Urk. “Ja, dat een visbedrijf vegan visvervangers heeft ontwikkeld kan de wenkbrauwen omhoog doen gaan”, stelt Simon, “maar ik zie dit als een enorme stap in de goede richting. Wij geloven dat een vegan wereld mogelijk is, maar dit gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Een visbedrijf dat een vegan product op de markt brengt leidt in de toekomst hopelijk tot een overstap naar een volledig vegan assortiment.”

Op korte termijn bestellen

Horecabedrijven die Vegan Visboer nog niet in het assortiment van hun groothandel gevonden hebben – en de groothandels zelf natuurlijk – worden in verband met grote interesse verzocht om z.s.m. rechtstreeks contact op te nemen met Vegan Visboer.