Blue LOOP Originals zet zich sinds 2013 in om textielafval een hoogwaardig tweede leven te geven. Hun missie luidt: WORN to REBORN. De Virga Shell is de laatste baanbrekende innovatie van het Twentse merk. De Blue LOOP Originals Virga Shell is een waterdichte en ademende jas gemaakt van 100% gerecycled polyester. Daarnaast maakt het merk gebruik van ‘s werelds eerste polyester membraam van post-consumer afval. 

100% gerecycled

De Virga Shell is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De stof bestaat uit een mix van gerecyclede PET-flessen (78%), textielafval (11%) en afgedankte kleding (11%). Het textielafval en de afgedankte kleding zijn verwerkt in de binnenstof van de jas. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen spaart het merk de waardevolle grondstoffen van onze planeet. En natuurlijk is de jas voorzien van een PFC-vrije coating.

Waterdicht en ademend

De Virga Shell heeft een stijlvolle en minimalistische look dankzij de lichte en zachte stof. De waterdichte en ademende 3-laags shell houdt zowel een zomerse hoosbui als een sneeuwstorm buiten en biedt optimaal draagcomfort dankzij 4-way stretch.

Functionaliteit en stijl gaan feilloos samen dankzij de mooi aansluitende pasvorm. De Virga Shell heeft een verstelbare capuchon en een trekkoord in de zoom en manchetten met klittenbandsluitingen. De Virga is dus het hele jaar door je perfecte metgezel om mee te wandelen, kajakken, fietsen of zelfs te skiën.

Volledig circulair

Het ontwerp van de Virga Shell is circulair. Als de Virga Shell na een leven vol mooie avonturen versleten is kun je hem weer bij Blue LOOP Originals inleveren. Zij zorgen ervoor dat ook deze jas dan weer een nieuw leven krijgt. Op deze manier wordt afval geëlimineerd en kan de grondstof worden gebruikt voor nieuwe duurzame producten.

Verkooppunten

De Virga Shell is online verkrijgbaar en bij Blue LOOP Originals – retailers in Nederland, waaronder alle winkels van Bever, en Duitsland.