Zo vertelt Hagge de Vries van bierbrouwer Heineken over het samenwerkingsverband ‘De Veldleeuwerik’ tussen Heineken, 60 akkerbouwers, de Agrarische Unie, Cargill, Gebroeders van Liere, McCain, Suiker Unie en Unilever: duurzame teelt door middel van duurzame bedrijfsvoering. Ine Stultjens van Innocent Drinks inspireert met haar verhaal over hun succesvolle duurzame organisatiestrategie waarbij ze onder meer natuurlijke smoothies en thickies maken. Tenslotte wordt het onderwerp Cradle to Cradle (nieuwe manier van recyclen) belicht door Hans Koehorst van de Stichting Innovatieve Glastuinbouw. Voor de Floriade in 2012 is hij betrokken bij de opzet van Villa Flora: het groenste kantoor van Nederland.

Presentator Erik Peekel zal de avond leiden en zorgen voor interactie met het publiek. De catering wordt verzorgd door The Fair Food Company (100% duurzaam) en ook de aankleding van de zaal is geheel in stijl.

Het voornaamste doel van het HAS Ondernemend Café is om ondernemers, studenten van de afstudeerrichting Topklas(se) Ondernemer en medewerkers van HAS Den Bosch, HAS KennisTransfer en het Anton Jurgens Institute met elkaar in contact te brengen. Het Café is bedoeld als een inspirerende avond die een aanzet geeft tot netwerken.

Het HAS Ondernemend Café vindt plaats in het gebouw van HAS Den Bosch aan de Onderwijsboulevard 221, en duurt van 17.30 tot 22.00 uur.