In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Managementboek.nl heeft de longlist gepubliceerd. Bij de 48 boeken op de lijst zijn ook 4 boeken op het gebied van duurzaamheid opgenomen. Alle managementboeken die zijn verschenen in de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022 en zijn toegevoegd aan het kernassortiment op managementboek.nl dingen mee voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2023. Mits zij voldoen aan de gestelde criteria.

Op dinsdag 7 maart is de bekendmaking van de shortlist met 5 genomineerde boeken.  Op donderdag 20 april is de bekendmaking van de winnaar tijdens het Managementboekengala.

De 4 duurzaamheidsboeken op de longlist zijn:

Harry Hummels, Erik Hilgers

De praktijkgids bij uitstek voor de medemenselijke ondernemer, leidinggevende en professional.

Durf inclusief te ondernemen

Rachid Et-Taïbi

Met ‘Durf inclusief te ondernemen’ breekt Rachid Et-Taïbi bij ondernemers een lans om diversiteit en inclusiviteit (DNI) op de werkvloer te omarmen en het te beschouwen als grote winst voor hun bedrijf.

Charlotte Extercatte, Joep Boerboom

Klimaatwerkers laat zien dat je geen CEO of klimaatactivist hoeft te zijn om ook op jouw werk een positieve impact te hebben op het klimaat.

Van winst naar waarde

Frank Peters

Dit boek staat stil bij de opkomst van het stakeholderkapitalisme en laat zien hoe bedrijven en hun bestuurders kunnen voldoen aan de verwachtingen en waarden en normen van alle belanghebbenden.