Klimaatwerkers. Een beter klimaat begint op je werk

Auteur(s): Charlotte Extercatte en Joep Boerboom
Publicatie: maart 2022
Prijs: € 20,--
Taal: Nederlands

Alle beetjes helpen bij het tegengaan van klimaatverandering. Maar het liefst wel beetjes die een grotere beweging in gang zetten. Je woning isoleren, afval scheiden of de fiets pakken? Vooral doen. Maar het echte verschil maak je op je werk. Want verspilling tegengaan door thuis je kliekjes te bewaren is mooi, maar nog veel mooier wordt het als je bij een cateraar werkt en ervoor zorgt dat jouw collega’s in tientallen bedrijfsrestaurants minder voedsel weggooien. Het is een van de vele praktijkvoorbeelden van de klimaatwerkers die in dit boek openhartig vertellen over hun successen en over de vaak hobbelige weg daarnaartoe.

Klimaatwerkers laat zien dat je geen CEO of klimaatactivist hoeft te zijn om ook op jouw werk een positieve impact te hebben op het klimaat. Dankzij inspirerende voorbeelden uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs en aan de hand van een tienstappenplan met praktische tips kun je vandaag nog aan de slag in jouw organisatie.

Charlotte Extercatte (1978) is transformatie-expert en ontwikkelde een praktisch tienstappenplan voor klimaatwerkers. Ze werkt samen met Nyenrode Business Universiteit in het programma Frontrunners in Stewardship en is co-initiator van het wereldwijde transformatieplatform 100 Months to Change. Joep Boerboom (1973) is biograaf en journalist en schreef onder meer de biografie Jan Terlouw – Jeugdboekenheld op het Binnenhof, projectgeschiedenissen (Deining in de IJsseldelta), bedrijfsgeschiedenissen (Hofleverancier Boerboom) en Ouderenstrijd – De bewogen geschiedenis van 50PLUS.