Na hun succesvolle eerste samenwerking in 2022, bundelen non-profit organisatie Sea Shepherd en VEJA opnieuw hun krachten. Dit keer creëren ze samen iets bijzonders voor de AW23 collectie: een all-black Fitz Roy, VEJA’s outdoor model.

Sea Shepherd is een toegewijde non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceanen. Met daadkrachtige acties verdedigen ze zeedieren, van Antarctica en de Galápagos tot West-Afrika en Europa. Met schepen aan het front bestrijden ze illegale visserij en werken ze samen met lokale autoriteiten om stropers voor het gerecht te brengen. Hun nieuwste schip, de Triton, voert momenteel campagne in de Baltische Zee, waar ze al meerdere tonnen dodelijke spooknetten en illegale visuitrusting hebben verwijderd. Deze samenwerking tussen Sea Shepherd en VEJA draagt bij aan dit belangrijke werk en brengt hun gezamenlijke inzet voor het behoud van onze oceanen tot leven.

De eerste samenwerking tussen VEJA en Sea Shepherd, die vorig jaar van start ging als eerbetoon aan de beschermers van de zee, overtrof alle verwachtingen. Het begon met twee leden van het VEJA-team die zich enkele dagen bij de bemanning van een Sea Shepherd-schip bij La Rochelle voegden. Ze waren getuige van het begin van de Dolphin Bycatch-operatie van Sea Shepherd, 300 km uit de kust. Deze gedenkwaardige ervaring en het succes van de eerste samenwerking hebben VEJA geïnspireerd om opnieuw de handen ineen te slaan met Sea Shepherd. De nieuwe VEJA x Sea Shepherd samenwerking is ontwikkeld met een technische zool en waterbestendige materialen, speciaal gemaakt voor optimaal gebruik aan boord.

De Fitz Roy is een technische schoen die jouw avonturen naar een hoger niveau tilt. Met een solide en stabiele zool, versterkt door multidirectionele stijgijzers en een Rock Plate, is deze schoen gebouwd om de uitdagingen aan te gaan. Het Trek-Shell bovenwerk, gemaakt van 100% gerecycled polyester, is niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen water dankzij de PFC-vrije waterafstotende behandeling. De Rock-Plate, slim gepositioneerd tussen de buitenzool van 31% Amazone-rubber en de tussenzool van 52% suikerriet, biedt bescherming tegen scherpe ondergronden. De L-Foam dempende inlegzool van 30% natuurlatex zorgt voor comfort en bescherming tegen trillingen. De vorm van de zool zorgt voor stabiliteit en vertrouwen, terwijl maar liefst 43% van de materialen biologisch en gerecycled is.