Een avondje geen zin om te koken? Of die bedrijfslunch eindelijk helemaal plantaardig maken? Vanaf deze week worden vegan maaltijden in heel Nederland thuisbezorgd door Vegan Masters, een nieuwe formule in de foodservice. ProVeg Nederland ziet het aantal opties voor veganisten en vleesmijders in de foodservice snel toenemen.

Landelijke dekking

Vegan Masters is het eerste bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en deze landelijk levert. Grote restaurant- en fastfood ketens kwamen eerder al met vegan opties. Zo bezorgen New York Pizza en Domino’s vegan pizza’s en heeft De Beren sinds kort een vegan saté op het bezorgmenu staan. Eerder dit jaar meldde bezorgdienst Deliveroo al dat het aantal bestellingen van vegan maaltijden in een jaar tijd met 450% steeg. “Ik zie het aantal opties voor veganisten en vleesmijders in rap tempo toenemen. Vegan Masters komt op het juiste moment de markt op,” aldus Pablo Moleman, Manager Food Industry & Foodservice van ProVeg Nederland.

Verse bedrijfslunches

Pablo Moleman: “Het bezorgen van verse en gezonde bedrijfslunches en -maaltijden is de laatste jaren in opkomst. De tijd van het broodtrommeltje mee naar werk ligt inmiddels ver achter ons. Vegan Masters speelt met hun formule van volledig plantaardige maaltijden slim in op deze trend.” Ook aan duurzaamheid is gedacht: de dozen en koelelementen worden door de bezorger direct mee terug genomen en de verpakkingen van de maaltijden bevatten 80% minder plastic.