Het nieuwe Nederlandse merk VANBER presenteert een innovatieve lijn van duurzame rugtassen, vervaardigd uit cactusleer. Deze bijzondere materiaalkeuze benadrukt de toewijding van het merk aan duurzaamheid en biedt consumenten een milieuvriendelijk alternatief voor lederen of kunststof tassen.

Het gebruikte cactusleer is afkomstig van de Mexicaanse Nopal cactus, ook wel bekend als de ‘prickly pear’. Deze plant, die in overvloed groeit en slechts een minimale hoeveelheid water nodig heeft, biedt een plantaardig leer van hoge kwaliteit. Het materiaal wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit en duurzaamheid, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Het cactusleer, gebruikt in twee verschillende modellen (Daypack & Rolltop), onderstreept VANBER’s streven naar innovatie in de mode-industrie.

Berry Kuckelkorn, oprichter van VANBER, zegt: “We zijn trots een innovatief en milieuvriendelijk alternatief te bieden voor traditioneel, dierlijk leer. Onze rugzakken zijn niet alleen enorm duurzaam, maar ook stijlvol en geschikt voor de meest veeleisende tassengebruiker. Ons doel is om de modewereld te veranderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.”

De cactuslederen tassen zijn vanaf nu beschikbaar op VANBER en een beperkte selectie retailers in NL.