De drie Utrechtse broers Floris, Michiel en Hessel Roodvoets lanceerden dit jaar de Redfeet Brothers. In coronatijdperk hebben ze dit eigen duurzame zwembroekenmerk gelanceerd, mét ritsen.  

De vier verschillende zwembroeken – in seventies-stijl – die de Redfeet Brothers aanbieden, zijn allemaal gemaakt van plastic flessen. In elke zwembroek gaan zo’n elf gerecyclede petflessen.

“Wij wilden onze zwembroeken wel wat eigentijds geven, daarom hebben wij ritsen toegevoegd in alle zakken. Dan valt je telefoon of portemonnee er niet meer uit als je aan het lunchen bent, of op de fiets zit richting het strand. Verder zijn al onze zwembroeken gemaakt van 100% gerecycled polyester. Wij gebruiken de stof van REPREVE® vanwege de hoge kwaliteit en de mooie zachte afwerking. Per broek worden ongeveer 11 Plastic flessen gerecycled, wat mooi past in de huidige tijd, onze ambitie om zo duurzaam mogelijk te zijn en onze zinsspreuk: “doing good by doing what we like”.

Repreve & RePack

“Verder gebruiken wij een duurzame manier om onze zwembroeken te verzenden, een RePack enveloppe, een herbruikbare verpakking die tot wel 20 keer opnieuw gebruikt kan worden. Hierdoor besparen wij op kartonnen doosjes, en zit de papierbak bij jou thuis of op de hoek minder vol. Het enige wat je hoeft te doen is de lege enveloppe weer in de welbekende oranje brievenbus posten, dan wordt deze teruggestuurd schoongemaakt en kan hij nog een keer gebruikt worden, duurzaam dus.”

In een artikel in de De Utrechtse Internet Courant (DUIC) zegt de oudste broer Floris Roodvoets: “Er werd door zoveel mensen tegen ons gezegd dat duurzaam ondernemen moeilijk is als je wil beginnen. Maar wij dachten daar anders over. We wilden meteen duurzame keuzes maken, om zo een goed en verantwoord merk neer te zetten. Dus we hebben wel honderd stoffen uitgeprobeerd en stof uit petflessen bleek heel lekker materiaal en goed te realiseren.”