Unwaste, een duurzaam merk in persoonlijke verzorging, brengt aanstaande woensdag een nieuw product op de markt: een zeep bar met sinaasappel-olie. Deze vaste zeep is gemaakt met olie uit sinaasappelschillen die anders zouden worden weggegooid. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe stap in de duurzame productlijn van verzorgingsproducten gemaakt van reststromen.

Bart Aupers, co-founder van Unwaste: “Unwaste heeft als missie om een streep te zetten door afval. We leven in een weggooi-maatschappij, terwijl wij laten zien dat je van reststromen hele mooie dingen kan maken. Wij hebben ons gespecialiseerd in persoonlijke verzorging voor dagelijks gebruik. Het is mooi om te zien dat onze zeep- en shampoo bars in steeds meer keukens en badkamers liggen en ik ben trots dat we daar nu deze nieuwe zeep bar sinaasappel-olie aan toe kunnen voegen!”

De nieuwe vaste zeep sinaasappel-olie is niet het eerste product van Unwaste. Unwaste is begonnen met vaste zeep gemaakt met koffiedik en vaste zeep gemaakt met sinaasappelschillen. Recent heeft Unwaste twee shampoo bars op de markt gebracht: een shampoo bar met sinaasappelolie én eentje met koffie-olie. De productie van de shampoo bar met koffie-olie was volledig mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle crowdfunding campagne met honderden fans.

Jeroen Derks, product & e-commerce manager van Unwaste: “Het succes van de shampoo bars heeft ons aangezet om door te pakken met deze hand & body bar sinaasappel-olie. We zagen dat het zachte en verzorgende effect van de olie als prettig werd ervaren, daarom wilden we deze frisse eigenschappen ook terug laten komen in onze vaste zeep voor dagelijkse verzorging. Om die reden hebben we deze allemansvriend ‘The Refreshing One’ genoemd.”

Bart Aupers: “Ik vind het prachtig dat iets dat vaak als vies wordt gezien – iets wat we zouden weggooien – door ons wordt gebruikt in persoonlijke verzorging: iets waar je schoon van wordt. Het succes van onze bars zegt genoeg: men is hier klaar voor. Het is goed voor jezelf, maar ook voor de wereld.”

Vanaf woensdag 27 april (koningsdag) is de oranje hand & body bar sinaasappel-olie in pre-order te bestellen op www.unwaste.nl