Sinds 1 januari 2020 worden alle Unilever fabrieken, kantoren, onderzoekscentra, datacentra, warenhuizen en distributiecentra wereldwijd voorzien van 100% hernieuwbare elektriciteit.

Voor zover mogelijk is deze overgang naar hernieuwbare energie gerealiseerd door de steun van Unilever aan lokale markten voor hernieuwbare energie, dit zorgt ervoor dat de duurzame energie niet alleen voor ons toegankelijk is, maar voor iedereen. De onderneming wekt ook eigen stroom op met zonne-installaties op locatie bij Unilever-faciliteiten in 23 landen.

Anuvrat Joshi, Business Development Director bij Cleantech Solar, één van de leverancierspartners in India over de samenwerking met Unilever: “Door onze samenwerking met Unilever zullen we in potentie ongeveer drie miljoen eenheden energie per jaar opwekken. Dat staat gelijk aan het planten van bijna vijfduizend bomen.”

Nu Unilever 100% hernieuwbare elektriciteit heeft bereikt, werkt de onderneming eraan om haar volledige energieverbruik uit hernieuwbare bronnen te halen. Op dit moment heeft Unilever 24 locaties over de hele wereld die volledig koolstofneutraal zijn. Het doel is om voor 2030 volledig CO2-neutraal te worden in het hele bedrijf.