De finalisten van de Coram Sustainable Design Award zijn op 10 november gekozen. De jury selecteerde de vijf beste ontwerpen. Die werden gemaakt door:

Michal Fitrik uit Tsjechië
Meng-chia Kuo uit Taiwan
Fernando Secomandi uit Brazilië
Antonio Souto, Bernardo Providencia en Graca Guedes uit Portugal
Junggi Sung uit Korea

De genomineerden hebben allen het tweede thema gekozen. Zij hebben oplossingen verzonnen voor het verzamelen, bewaren en zuiveren van water. De ontwerpen zijn op www.coramdesignaward.nl te zien.
De finalisten komen op 2 februari naar Utrecht voor de finale (interview mogelijk! Contactpersoon: Mels Boom, zie boven). De uitreiking staat in het licht van waterkwaliteit. Tijdens een mini-symposium zal dit onderwerp uitgebreid besproken worden. Daarbij komen zowel achtergronden als innovatieve nieuwe producten aan de orde. Sprekers zijn o.a. Allard Stikker (Ecological Management Foundation), drs. Hugo von Meijenfeldt (Directeur Bodem-, Water- en Luchtkwaliteit van VROM en Hans Corstanje (Legiofree Watersystems).

Het symposium en de uitreiking van de prijs vinden plaats in het kader van de beurs VSK (Vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaat- en koudetechniek), die van 30 januari tot en met 3 februari 2006 in de Jaarbeurs gehouden wordt (www.vsk.nl). In hal 7, stand A147 zijn alle inzendingen gedurende de beurs en de daarop volgende consumentendagen (Baden in Holland) voor het publiek te zien. De deelnemers zullen bovendien na de uitreiking met vermelding van naam en land van herkomst op het internet (www.coramdesignaward.nl) worden voorgesteld.

Voorzitter van de jury is mevrouw dr. Mai Felip, lid van de senaat van de ICSID (International Council of Societies of Industrial Design). Verder bestaat de jury uit specialisten als
– Manager Massimo Bortott van de italiaanse design-factory Alessi
– Prof. Jan Jacobs, hoogleraar industrieel ontwerpen aan de TU Delft),
– voormalig bestuursvoorzitter van de Design Academy Jan Lucassen,
– Liz Davis, docent aan de designschool ENSCI te Parijs,
– Luca Buttafava, van Domus Academy te Milaan

Organisator van deze designwedstrijd is Coram International BV, gevestigd in Geldrop, een van de leidende fabrikanten van sanitaire artikelen in Europa. In Nederland verkoopt Coram via haar dochtermaatschappijen onder de merken Tiger (badkameraccessoires), Sealskin (badtextiel, douchecabines, baden en badkameraccessoires) en Geesa (badkameraccessoires uit metaal).
De verkoop geschiedt via bouwmarkten en de vakhandel.