De winnaar van de Amsterdamse Ondernemersprijs 2014 is Henk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely. De prijs werd woensdag 26 november voor de zevende keer uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam. De prijs is een beloning voor de Amsterdamse betrokken ondernemer die vooral excelleert in creatief en innovatief ondernemerschap.

De prijs werd uitgereikt door de heer Rijk van Ark, voorzitter van de vakjury en directeur Economische Zaken van de gemeente Amsterdam. Aanwezige gasten en collega-ondernemers mochten een stem uitbrengen op hun favoriet.

Behalve Henk Jan Beltman waren Jeffrey Voorsluijs van Main Energie B.V. en Eric Toren van hotel The Toren nog in de race voor de Amsterdamse Ondernemersprijs 2014. Van de 73 aanmeldingen werden 17 ondernemers genomineerd. De drie kanshebbers vielen op door hun visie op eigentijds ondernemerschap, de relatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantgerichtheid en groei.

Tony’s Chocolonely is opgericht om de wereldwijde productie van chocolade slaafvrij te maken. Vanuit Amsterdam wil het bedrijf de chocolade-bedrijfstak veranderen en daadwerkelijk verduurzamen. Door succesvol ondernemerschap gaat Tony’s Chocolonely voorop in de strijd om de chocoladewereld stukje voor stukje eerlijker te maken.

Henk Jan Beltman werd directeur in 2011. Hij is vastberaden om alle chocolademakers hun verantwoordelijkheid te laten nemen. De jury vindt het bewonderenswaardig hoe hij in relatief korte tijd een kanteling teweeg heeft gebracht in een organisatie die er minder goed voor stond in 2011. De omzet van Tony’s Chocolonely groeide onder zijn leiding in drie jaar tijd met ruim 60%.

Het midden-en kleinbedrijf is de drijvende kracht van de Amsterdamse economie. Met de Amsterdamse Ondernemersprijs benadrukt de gemeente Amsterdam, samen met de partners ING, BDO, MKB-Amsterdam, Ziggo en UPC het belang van ondernemerschap voor de stad.