Timberland lanceert een nieuwe lijn ReBOTL. De schoenen in deze nieuwe lijn bestaan voor 50% uit gerecyclede petflessen. Dat betekent dat elk paar is gemaakt van het equivalent van 6 tot 10 plastic flessen.

Wereldwijd groeit het gebruik van plastic flessen nog steeds, wat resulteert in grote hoeveelheden afval. Timberland zet zich al geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De lancering van ReBOTL is dan ook een belangrijke stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Timberland zal in de toekomst doorgaan met het gebruik van dit materiaal.

Inmiddels heeft de onderneming bijgedragen aan het recyclen van 310 miljoen plastic flessen in de productie van schoenen. Daarnaast is Timberland enorm trots dat ze al meer dan 10 miljoen bomen hebben geplant wereldwijd. En daarmee lopen zij twee jaar vooruit op hun doel. Ook op andere vlakken wil Timberland een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo hebben medewerkers al ruim een miljoen uur aan vrijwilligerswerk verricht.

Een combinatie van lichtgewicht en een gerecycleerde knit technologie met een buitenzool gemaakt van gerecycled plastic flesjes. Deze collectie bestaat uit 5 silhouetten, inclusief heren Oxford en sneakers. En voor dames is de flyroam sneaker verkrijgbaar.

Ontmoet het nieuwe gezicht van plastic en eco fashion: stijlvolle ecologische plastic schoenen gemaakt met de kwaliteit die Timberland garandeert. De prijs begint vanaf €89,95.

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online.