Vanaf nu zijn er biologisch afbreekbare producten van Notpla verkrijgbaar in de webshop voor alle restaurants aangesloten bij eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl. De afhaal- en bezorgverpakkingen, die in Nederland exclusief verkrijgbaar zijn via Thuisbezorgd.nl, bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

De dozen zijn gemaakt van papier op basis van pulp van bomen en grassen en bevatten geen synthetische bestanddelen. De buitenkant bestaat uit een coating van zeewier, die het bakje geheel water- en vetafstootbaar maakt.

“We werken graag samen met restaurants aan een duurzame toekomst en gebruiken onze schaal en kennis om restaurants milieuvriendelijke keuzes te laten maken. Door het aanbieden van dit soort verpakkingen, maar ook bijvoorbeeld elektrische voertuigen, wordt het voor restaurants toegankelijker om duurzame keuzes te maken en zo samen impact te maken”, zegt Gijs Weterings, Country Director van Thuisbezorgd.nl.

Als onderdeel van het CSR-beleid van Thuisbezorgd.nl wordt gekeken naar duurzame alternatieven voor verpakkingen van afhaal- en bezorgmaaltijden. Door het aanbieden van deze verpakkingen in de restaurant webshop wordt een schaalbare oplossing voorzien. Aangesloten restaurants, meer dan 12.000 in Nederland, hebben automatisch toegang tot deze webwinkel en kunnen tegen concurrerende prijzen materialen zoals papieren tassen en bamboe bestek-, bakjes en dozen bestellen.

Naast de zeewier dozen werkt de innovatieve Engelse start-up Notpla aan afbreekbare zakjes die onder andere voor sauzen kunnen worden gebruikt. De zeewier verpakking is eerder dit jaar gedurende drie weken getest met restaurants in Londen, wat in die korte periode alleen al leidde tot een vermindering van zo’n 30.000 verpakkingen in het vuilnis.