Op tal van plekken in de wereld ontbreekt het aan mogelijkheden voor jongeren om te sporten, onderwijs te volgen en zich in sociaal opzicht te ontwikkelen. Het TenCate Field in a box systeem van TenCate Grass verbindt sport met sociale, educatieve en economische doelstellingen. Het kan bijdragen aan de werkgelegenheid en versterking van de lokale gemeenschap.

TenCate Field in a box is een geïntegreerde, kant-en-klare oplossing in één container. Deze bevat alle componenten voor een sportveld van 20 x 40 meter, waaronder een kunstgrasmat, ondergrond en boarding. Optioneel leverbaar zijn GreenSource® voor waterfiltratie, outdoorweefsels voor omheining en overkapping en met digitale inkjettechnologie aangebrachte, klantspecifieke bedrukking. Een andere optie is veldverlichting met ledverlichting. Voor uitbreiding van de functies van het sportveld gaat TenCate partnerschappen aan met niet-gouvernementele organisaties, zoals KNVB WorldCoaches.

TenCate Field in a box™ geeft ook impulsen aan de lokale economie. Bij de aanleg worden namelijk lokale aannemers, leveranciers van materialen en installateurs betrokken. Als het veld er ligt, wacht werk in bijvoorbeeld toezicht, onderhoud en beheer. Voor de kennisoverdracht inzake installatie en onderhoud zorgt TenCate voor een engineer. Met het creëren van infrastructuur voor onderwijs en gezondheidszorg ontstaat werkgelegenheid voor onderwijzers, coaches, trainers, maatschappelijk werkers en mensen in de gezondheidszorg.

Het systeem heeft een bescheiden CO2-voetafdruk. Er wordt namelijk bespaard op materialen, te verwijderen grond, installatie- en transportkosten. Het TenCate Field in a box systeem is op vrijwel elke ondergrond te installeren. De container zelf laat zich eenvoudig ombouwen tot sportkantine, ontmoetingsruimte, leslokaal of kantoor.

Met TenCate Field in a box kunnen bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid in praktijk brengen. Het geïntegreerde systeem speelt ook in op de 17 global goals van de VN voor duurzame ontwikkeling.  Voor meer informatie: klik hier.

field