Elektrisch vervoer is in opmars. Veel bedrijven willen wel één of meer elektrische voertuigen kopen, maar weten bijvoorbeeld niet wat de kosten zijn. Of ze hebben vragen over de – fiscale – voordelen van elektrisch rijden. Met de ‘Startgids voor bedrijven’ geeft Agentschap NL ondernemers antwoord op veelgestelde vragen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om over te stappen naar elektrisch vervoer.

Er komen steeds meer laadpunten voor elektrische voertuigen. Dat maakt de overstap naar elektrisch rijden makkelijker voor een groeiend aantal particulieren en bedrijven. De populariteit van elektrisch vervoer houdt naar verwachting aan. In 2020 rijdt ongeveer één op de tien nieuw verkochte voertuigen elektrisch. Dat percentage zal vanaf dan sterk groeien.

Antwoord op veelgestelde vragen

Elektrische auto’s zijn aan een opmars bezig. Toch zijn lang niet alle bedrijven bekend met deze nieuwe vorm van vervoer. Bij veel ondernemers leven dezelfde vragen over elektrisch rijden. Dat blijkt uit een onderzoek onder bedrijven met (plannen voor aanschaf van) elektrische voertuigen. Agentschap NL geeft antwoord op de belangrijkste vragen in de brochure ‘Elektrisch vervoer in 20 vragen. Startgids voor bedrijven 2013.’

Kosten en (fiscale) voordelen

De gids behandelt kort en krachtig de praktijk van elektrisch vervoer. De kosten en (fiscale) voordelen staan overzichtelijk op een rijtje. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat elektrisch rijden in sommige gevallen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Ook het opladen van het voertuig en de beschikbaarheid van laadpunten komen aan bod. Praktijkcases en rekenvoorbeelden maken de overwegingen om wel of niet te kiezen voor elektrisch vervoer nog concreter.

Online te lezen

De complete startgids is hier beschikbaar: