Internationale non profit organisatie Solidaridad lanceert een nieuwe en positieve campagne met als doel betrokkenheid van internationale bedrijven te creëren om zo de wereld te verbeteren met suikerriet. Deze betrokkenheid is noodzakelijk voor een duurzamere productieketen van suikerriet.

“Betrokkenheid van bedrijven is cruciaal voor het bewegen richting een gezonde suikerriet sector, met positieve invloeden op mens en milieu. We hebben betrokken bedrijven nodig om op te kunnen treden. Wat we nodig hebben is positieve energie, het soort energie dat verandering teweegbrengt. Daarom willen we met onze campagne bedrijven en mensen die in de suikerriet sector werken inspireren, motiveren en ondersteunen. We willen aan een nieuwe bladzijde beginnen, te beginnen met vandaag”, zegt Sven Sielhorst, Internationaal Programma Coördinator Suikerriet bij Solidaridad.

Verbeteringen in suikerriet productie
Werken als kapper is loodzwaar en gevaarlijk. Rietkappers werken met vlijmscherpe messen en vaak onbeschermd. Het werk is ongezond en veroorzaakt vaak dodelijke nierproblemen.

Bij de teelt van suikerriet wordt vaak veel te veel water gebruikt. Ook meststoffen worden ondoelmatig gebruikt. Het afbranden van suikerriet is heel slecht voor het milieu. Om dit te verbeteren vraagt Solidaridad bedrijven hun invloed aan te wenden om de keten van suikerriet meer duurzaam te maken. Om dit te realiseren moet er een gemeenschappelijk gevoel voor verandering ontstaan.

Multinationals nemen deel aan lancering campagne
Veel internationale bedrijven en merken zullen aanwezig zijn tijdens de campagnelancering  in in het museum of London Docklands. Solidaridad zal Shell, Mondelez, SABMiller, Bacardi, Suikerunie, The Body Shop, MARS, BP, Marks and Spencer en vele anderen vragen hoe zij de wereld kunnen veranderen met suikerriet.

Solidaridad zal tijdens de lancering van de campagne ook een nieuwe samenwerking met een groot internationaal bedrijf aankondigen. Deze multinational is koploper waar het gaat om duurzame bronnen en zal samen met Solidaridad werken aan het verbeteren van de gevolgen van suikerriet productie in Centraal-Amerika.

Vertegenwoordigers van Unilever en de Braziliaanse suikerriet industrie zullen tijdens het evenement spreken. Ook John Elkington zal spreken. Hij is bestuursvoorzitter van Volans en de nummer vier van de top 100 duurzaamheidsleiders na Al Gore, Barack Obama en wijlen Anita Roddick van de Body Shop. 

Hoe kun je de wereld veranderen met suikerriet?
Gedurende de campagne zal Solidaridad deze campagnevraag stellen aan zoveel mogelijk relevante spelers binnen de wereld van suikerriet: Hoe kun je de wereld veranderen met suikerriet? Alle verandering begint met bewustwording. Solidaridad zal bedrijven met een positieve insteek benaderen en zal samen met deze bedrijven werken aan een betere wereld.

Suikerriet spelt een belangrijke rol in het vervangen van olie in de productie van brandstoffen, chemicaliën en plastic. De suikerriet industrie biedt de mogelijkheid om het inkomen van boeren en arbeidsomstandigheden te verbeteren voor miljoenen mensen, Dit betekent dat de industrie enorme potentie heeft in het leveren van een bijdrage aan oplossingen voor uitdagingen die ons als wereldgemeenschap te wachten staan: armoede, klimaatverandering, slechte arbeidsomstandigheden, de teruglopende basis van natuurlijke bronnen. En nog veel meer.

Suikerriet is het gewas van de toekomst, maar kan pas in volle potentie benut worden als de industrie en de belanghebbenden de productiemethoden van suikerriet verder verbeteren, We kunnen alleen samen verandering die er toe doet creëren; niemand kan dat alleen doen. Deze campagne is het begin van een reis naar een betere toekomst.

Meer informatie op www.suikerriet-solidaridad.nl