In samenwerking met Picnic start Solero een pilot met de allereerste multipack ijsjes zonder wrapper in Nederland. Het ‘Solero zonder jasje’ concept houdt in dat de Solero ijsjes in het multipack niet meer per stuk in plastic verpakt zijn, maar zo uit de kartonnen verpakking te gebruiken zijn. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie in het gebruik van plastic. 

35% minder plastic

De nieuwe Solero Bio Peach multipacks bevatten 35% minder plastic in vergelijking met de originele Solero Bio multipacks. De nieuwe verpakkingsdoos heeft ingebouwde compartimenten, zodat de individuele ijsjes zonder een plastic verpakking gescheiden worden en de kwaliteit behouden blijft. Daarnaast kan de kartonnen doos zelf ook gerecycled worden.

Pilot

Solero heeft samen met Picnic deze pilot opgezet om te kijken of consumenten deze verpakking prettig vinden en om feedback te verzamelen. Als de pilot succesvol is, wordt de mogelijkheid voor verdere invoering van deze verpakkingsvorm bekeken. Vanaf 19 augustus zijn de Solero Bio Peach multipacks via Picnic in onder andere Amsterdam, Leiden, Alkmaar, Eindhoven, Breda en Arnhem te bestellen.

Geen, minder en beter plastic

Deze verpakkingsinnovatie is onderdeel van Unilevers strategie om zo min mogelijk plastic te gebruiken en als er nog geen kwalitatief goed alternatief beschikbaar is, minder plastic of beter plastic te gebruiken. Als onderdeel van deze strategie, heeft Magnum vorige week pints gelanceerd, waarvan de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic (rPP). Dit is de eerste keer in de ijsindustrie dat er een verpakking van gerecycled plastic wordt gebruikt. Een nieuwe stap op weg naar een circulaire economie.