Bristol lanceert een nieuwe spraakmakende samenwerking: Bristol x ACBC! Samen met het vooruitstrevende Italiaanse sneaker-label ACBC (Anything Can Be Changed) zetten ze hun missie voor een duurzamere toekomst, schonere planeet én betaalbare mode voort. De eco-friendly sneakers zijn 100% vegan, 100% fashion en voor iedereen met een bewuste levensstijl.

Ecologisch verantwoorde sneakers

Vegan en trendy, gemaakt van maïszetmeel of gerecyclede PET-flessen. Met een binnenzool van kurk en gerecycled PU-schuim. Een buitenzool van gerecycled thermoplastisch rubber. Juten veters. Dát zijn de innovatieve sneakers van ACBC!

De unieke sneakers bestaan volledig uit ecologische verantwoorde materialen en zijn 100% animal-free. Een lage CO2-impact, een minimale ecologische voetafdruk, een circulair design én een productieproces in Europa, maken het geheel nóg duurzamer. De unisex-sneakers en kids-modellen zijn er voor iedereen die van fashion houdt, bewuste keuzes maakt en hart heeft voor dieren en het milieu. Met deze samenwerking bundelen Bristol en ACBC hun knowhow en passie voor innovatie, en maken ze mode en duurzaamheid toegankelijk voor het hele gezin.

“Verduurzaming is de allerbelangrijkste uitdaging waar we als modesector op moeten focussen. Duurzaamheid kunnen en moeten we op verschillende fronten aanpakken. Denk aan innoveren op het vlak van materialen en betere productieprocessen van onze schoenen. Daarom heeft investeren in deze samenwerking met ACBC absoluut onze prioriteit. Sneakers gemaakt van maïs, dat is toch écht cool?” ​ – Elise Vanaudenhove, CEO Bristol.

Over Anything Can Be Changed

Voor het Italiaanse label ACBC, opgericht door Gio Giacobbe en Edoardo Iannuzzi, gaan mode en duurzaamheid hand in hand. Ze streven ernaar om de duurzame leiders van de fashion-industrie te worden. Met bewuste beslissingen, innovatieve designs en betere productieprocessen maken ze fashionable sneakers van ecologisch verantwoorde materialen waarmee ze de sneakerindustrie transformeren. Op deze manier zetten ze stappen naar een betere wereld, een schonere planeet en dragen ze bij aan het keren van de klimaatverandering. Maar liefst meer dan 27 toonaangevende merken waaronder Alexander Smith, Diadora, Ganni, Save The Duck, Pinko, MSMG en Missoni hebben al succesvolle collabs met ACBC gehad.

De ACBC sneaker-collectie is nu te koop via de webshop en in 45 Bristol-filialen in België en Nederland.