Slimme Mobiliteit goed voor milieu én business

Bron
RVO

De MJA3 gebruikersgroep ICT & financiële dienstverleners leverde een stappenplan voor Slimme Mobiliteit. Bedrijven kunnen daarmee stapsgewijs hun energieverbruik verminderen. Met passende werklocaties en slimme mobiliteit verlagen ze hun milieubelasting én mobiliteitskosten.

Jeroen van der Tang is manager Duurzaamheid & Milieu van branchevereniging Nederland ICT: “Bij zakelijke dienstverleners met grote leasewagenparken en veel autokilometers komt ongeveer 80% van de CO2 uitstoot voort uit mobiliteit. Zij kunnen niet om maatregelen heen op het gebied van mobiliteit.” Dit stappenplan is daarom ook interessant voor veel andere sectoren.

Energie als kostenpost

De ICT-sector richt zich al vele jaren op energiebesparing en het verminderen van CO2-uitstoot. “Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, licht Van der Tang toe, “maar ook omdat energie in onze sector een grote kostenpost is. Denk maar aan de energierekening van datacenters. Die moeten kunnen concurreren. Of aan de mobiliteitsregelingen voor medewerkers die wij bij klanten detacheren. De besparing geldt dus voor ons zelf én voor onze klanten.”

Delen van kennis en ervaring

Energiebesparing is voor onze sector ook gewoon business. Met ICT-oplossingen helpen wij opdrachtgevers aan slimme gebouwen, slimme mobiliteit en andere slimme processen. Vandaar dat diverse partijen uit de ICT-sector graag deelnamen aan de MJA3 gebruikersgroep. Dat deden we samen met financiële dienstverleners. Bepaalde bedrijven lopen voorop en daar kan iedereen van leren. Wij geven de ervaringen vanuit deze gebruikersgroep graag door aan andere sectoren en organisaties.”

Meer informatie

Share Button