Hoe zorg je ervoor dat jouw product of service future proof blijft? Wat is er wel en niet recyclebaar binnen de supply chain? Hoe maak je je klanten financieel weerbaarder? Of…hier je eigen challenge? Door onze keuzes en acties kunnen wij allemaal bijdragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. De SDGs gaan ook over jou. Laten we er samen voor zorgen dat iedereen in Nederland bekend raakt met de SDGs. Wordt nu partner van de SDG-Challenge en make some impact!

In samenwerking met de Vereniging van Universiteiten vindt dit jaar de tweede editie van de SDG-Challenge plaats. De missie van de SDG-Challenge is om studenten en het bedrijfsleven te mobiliseren om samen te werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Lees hier het verslag van de finale van de eerste editie.

Hoe werkt het?

Elk bedrijf kiest een van de vijftien deelnemende universiteitsteams en vormt met deze studenten een team. Deze studenten consultant teams komen gedurende een ‘sprintdag’ met hun frisse blik werken aan een zelf te bepalen challenge op gebied van CSR/SDGs.

Tijdens de finale, in Circl Amsterdam, presenteren alle partners en studenten hun oplossingen. Naast inspiratie en kennisverbreding op gebied van de SDGs biedt dit project studenten de kans om mee te doen aan deze impactvolle challenges. Naast kennispartners Impact Hub & de VSNU is ook het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen trotste partner van de SDG-Challenge.

Aanmelden

Geïnteresseerd om partner te worden van de SDG-challenge? Er zijn nog een paar teams beschikbaar! Meld je snel aan via deze link!

Informatie

De SDG-Challenge is een concept van jongeren marketingbureau Soapbox en werkt hierbij samen met Impact Hub Amsterdam. Samen ontwikkelden zij de zogenoemde “SDG-pressure-cooker”. een werkwijze waarin de teams in één dag actief ideeën ontwikkelen om tot een oplossing van de SDG-Challenge van de business partner te komen.