Een belangrijke avond voor 101 goede doelen. De Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. 

Maar liefst 26 organisaties ontvangen dit jaar een eenmalige bijdrage, waaronder de Vogelbescherming, de Johan Cruyff Foundation en Humanitas. Ook krijgt Schone Kleren Campagne een schenking van 500.000 euro. Het doel van de organisatie is het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van ruim 30 miljoen arbeiders in de wereldwijde kledingindustrie. Zij wil het veiligheidsakkoord dat in 2013 werd ingevoerd in Bangladesh binnen vijf jaar in nog minstens drie landen afsluiten. De Postcode Loterij helpt hen met deze bijdrage hiermee op weg.

The Circle Economy (met o.a. Royal HaskoningDHV als partner) ontvangt maar liefst een donatie van € 1 miljoen. Robert-Jan van Ogtrop, Guido Braam en Chloe de Roos-Feinberg ontvingen dit bedrag eveneens op het gala.

Circle Economy ziet de donatie als een echt gebaar van waardering van de diverse hands-on projecten die de stichting is begonnen met de leden en partners in het afgelopen jaar en van plan is in de komende jaren. Deze donatie stelt de stichting in staat  Nederland om te vormen tot ’s werelds eerste circulaire hotspot, een index om circulariteit meten en het opzetten van een web-based software tool die resource voorraden en stromen over de hele wereld zal volgen en visualiseren.