World Vision, Vreugdenhil Dairy Foods en Made Blue werken samen om schoon drinkwater beschikbaar te maken voor gebieden in de ‘Hoorn van Afrika’ met een permanent tekort hieraan. Afrikaanse landen zijn voor melkpoederproducent Vreugdenhil een belangrijke afzetmarkt. De melkpoeders van Vreugdenhil dienen voor Afrikaanse consumenten als grondstof voor het maken van melk, yoghurt, kwark en sauzen. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit hiervan vooral bepaald door de beschikbaarheid van schoon drinkwater om de melkpoeders mee aan te maken. Made Blue en World Vision realiseren daarom namens Vreugdenhil 175 miljoen liter schoon drinkwater ter plaatse ter compensatie van water dat Vreugdenhil in Nederland aan verse melk onttrekt om er melkpoeder van te maken.

Vreugdenhil, World Vision en Made Blue delen de ambitie om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen in de wereld. De drie partijen  zijn dan ook verheugd over de samenwerking.  “De realiteit is dat consumenten in landen in de Hoorn van Afrika vaak geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Als maatschappelijk verantwoord bedrijf willen we bijdragen aan het oplossen van dit probleem”, aldus Jan Vreugdenhil, algemeen directeur van de Nederlandse melkpoederproducent.” Eens temeer als je bedenkt dat wij in Nederland water uit verse melk halen om er melkpoeder van te maken. Dan wil ik dat consumenten ook over schoon drinkwater kunnen beschikken om met onze melkpoeders gezonde zuivel te maken.” Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue: “Met dit project lukt het ons om samen met Vreugdenhil een bijzonder verhaal en tastbare impact te realiseren. We hopen dat we hiermee ook andere organisaties  inspireren zich blijvend in te zetten om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken in de wereld en dat is hard nodig”.

Jan van ‘t Loo van World Vision kan dat beamen: “Op dit moment ontberen nog altijd 780 miljoen mensen permanent toegang tot schoon drinkwater, terwijl toegang tot schoon drinkwater en een goede hygiëne kindersterfte op de meest effectieve en efficiënte wijze blijken te bestrijden. World Vision heeft wereldwijd veel ervaring met het realiseren van duurzame en efficiënte drinkwaterprojecten en is bijzonder blij daarin nu ook te worden gesteund door een wereldspeler als Vreugdenhil”.