De circulaire economie is aan een serieuze doorbraak bezig binnen de kantoorbranche. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt in snel tempo. Maar bij het circulair inkopen worden wel steeds hogere eisen gesteld: een product moet bewezen duurzaam zijn en de afkomst duidelijk. Daarom verkoopt Office Centre vanaf nu OWA.

Duurzaam assortiment cartridges

Vanaf deze zomer is het duurzame tonerassortiment OWA bij Office Centre verkrijgbaar. OWA wordt geproduceerd door ARMOR, marktleider in remanufactured cartridges. Deze tonercartridges zijn een duurzaam alternatief voor de originele exemparen. De hergebruikte cartridges van OWA staan garant voor lagere printkosten, een hoge printkwaliteit en een flinke verlaging van de milieuvoetafdruk. 

Waardevol partnerschap

Ruim 60 overheidspartijen hebben het convenant Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend, waarbij circulair inkopen een speerpunt is. Ook op de zakelijke markt ziet men in toenemende mate de voordelen van bewust ondernemen. Office Centre wil aan deze vraag voldoen en heeft gekozen voor een ervaren partner op dit gebied. ARMOR Office Printing is een expert binnen de remanufacturing printindustrie. De cartridges voldoen volledig aan alle geldende Europese richtlijnen. De cartridges zijn duurzaam en 100% veilig voor zowel de gebruiker als het milieu. Beide bedrijven hebben een gemeenschappelijk doel: een duurzame toekomst.

Frans Hondmann, general manager ARMOR: “In Europa worden elk jaar 350 miljoen cartridges verkocht waarvan 70% niet goed wordt verwerkt. Van de OWA-cartridges belandt er niets op de vuilnisbelt! Wij zijn trots om als enige cartridgemerk 100% circulariteit te kunnen garanderen. En het mooie is dat het niets extra kost. De klant bespaart zelfs op de printkosten. In Europa is OWA ondertussen een bekend merk geworden. Wij zijn blij dat OfficeCentre voor ons heeft gekozen en hebben er alle vertrouwen in om met hen OWA succesvol in Nederland uit te rollen.” 

Frans Davelaar, CEO Office Centre: Met de toevoeging van de OWA-tonercartridges aan het assortiment van Office Centre zijn we ervan overtuigd dat we hiermee tegemoetkomen aan de behoefte van onze klanten om duurzamer te werken en daarmee ook nog eens voordeliger te printen.“

De cartridges worden ingezameld

Aan het OWA-merk ligt een uniek circulair proces ten grondslag. ARMOR zamelt lege cartridges in waarna ze een tweede leven krijgen in de vorm van alternatieve cartridges. Als de cartridges niet geschikt zijn voor hergebruik, worden er nieuwe producten van gemaakt door hergebruik van de grondstoffen. Hiermee leveren de OWA-cartridges een serieuze bijdrage aan de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven. De lege cartridges kunnen ook bij de Office Centre’s ingeleverd worden in speciaal daarvoor bestemde inzameldozen.

Managed Print Services

Naast duurzame tonercartridges kan men bij Office Centre terecht voor de milieuvriendelijke full-service printoplossing van OWA. Klanten wordt een flexibel contract op hun printerpark geboden waarbij het complete bestelproces en onderhoud wordt geregeld, ongeacht het printermerk. Er hoeft dus niets aan het printerpark aangepast of veranderd te worden. De benodigde printsupplies worden automatisch besteld en geleverd en ook het onderhoud wordt geregeld. De klant betaalt alleen de kosten per pagina die per kwartaal gefactureerd worden. 

Wat kunnen we verwachten?

In de zomermaanden worden alle vestigingen van Office Centre voorzien van een breed assortiment duurzame OWA-cartridges en is ook de OWA Print Service verkrijgbaar. In de webshop op www.officecentre.nl kunnen de klanten eveneens terecht voor de OWA- cartridges. In het najaar volgt een promotiecampagne met als hoogtepunt deelname aan twee tv-programma’s: Doe Maar Duurzaam van Harry Mens op RTL Z en Helemaal Gek van Duurzaamheid op RTL 4.