Samenwerking Albron, De Efteling, FFC en HMSHost in hypermoderne Kipster boerderij in Beuningen

Een nieuwe hypermoderne boerderij met legkippen komt in Beuningen. De boerderij van Kipster is energieleverend, de eieren zijn CO2-neutraal en de haantjes (broertjes van de legkippen) worden niet vernietigd zodra ze uit het ei kruipen, maar groeien op voor consumptie. Hiermee beantwoordt Kipster verder aan de hoogste norm voor dierenwelzijn van 3 sterren Beter Leven en krijgen de eieren het label Planet Proof.

Albron, de Efteling, FFC en HMSHost, verenigd in inkooporganisatie Victoria Trading,  zijn de afnemers van de eieren en het vlees. De samenwerking met Kipster wordt aangegaan voor vijf jaar. Dit betekent dat Victoria Trading niet alleen kiest voor het meest duurzame ei, maar ook voor een duurzaam samenwerkingsmodel.

Teun Verheij directeur Albron en bestuurslid Victoria Trading: “Overschakeling naar circulaire en klimaatvriendelijke landbouw kan alleen als iedereen in de keten bereid is om te innoveren en tevens een afnamegarantie geeft op basis waarvan de bouw van een nieuwe boerderij mogelijk wordt.

Ruud Zanders, directeur Kipster: “Dat deze bedrijven direct met ons samenwerken en Kipster zekerheid geeft door voor een langere periode de eieren en vlees af te nemen, is op zichzelf al een agrarische innovatie. Voor de toekomstbestendige circulaire landbouw volgens de visie van Minister Schouten voor 2030, is dit een mooi voorbeeld.”

Bij het schrijven van dit persbericht worden de laatste zaken geregeld om de vergunningen voor de bouw van de boerderij af te wikkelen. Het plan is om in maart 2019 te starten met de bouw. Eind 2019 zijn de eerste eieren en vleesproducten van de haantjes beschikbaar voor Albron, De Efteling, FFC en HMSHost.

Share Button