Thumbs Up
Tijdens de bijeenkomst werden Earth Charter Dialogen gerealiseerd. Deelnemers waren Lubbers, Prinses Irene, vooraanstaande leiders uit het bedrijfsleven, jonge leiders en spirituele leiders uit alle windstreken. Ook werden de deelnemers opgeroepen bij te dragen aan het Nederlandse Earth Charter jongereninitiatief ‘Thumbs Up Africa’.
Van Groningen naar Kaapstad
Het jongereninitiatief Thumbs Up Africa reist al liftend van Groningen naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Onderweg bezoeken de liftende jongeren duurzame bedrijven en maatschappelijke projecten uit het Earth Charter netwerk. Via de website www.thumbsupafrica.org kan iedereen de lifters volgen en bereiken.

Connectie met natuur verloren
“We zijn de connectie met de natuur verloren” zei prinses Irene. “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd contact met de natuur maken”. Ook gaf ze het belang aan van “duurzaamheid persoonlijk maken door het zelf in de praktijk te brengen”.

Bedrijfsleven
VNO/NCW-topman Jan Willem van de Braak stelde voor het Earth Charter te vertalen in concrete richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door bedrijven. De VNO/NCW publicatie ‘Onze gemeenschappelijke toekomst’ biedt hier een voorzet voor.

Over Earth Charter
Bij het Earth Charter zijn vele prominente Nederlanders betrokken, onder wie koningin Beatrix, Ruud Lubbers, rabbijn Awraham Soetendorp. Het Earth Charter is uitgegroeid tot een internationaal netwerk voor duurzaamheid, actief in meer dan honderd landen.