Rotterzwam presenteert veganistische fond op basis van oesterzwammen

Fond en bouillon zijn regelmatig het startpunt voor het bereiden van soepen en maaltijden. Maar beiden zijn gemaakt met behulp van dierlijke eiwitten. De impact van vleesproductie op ons milieu is echter enorm, daarom stappen steeds meer mensen over op een meer plantaardig voedingspatroon. Daarom is het tijd voor een fond op basis van plantaardige eiwitten. 

Rotterzwam heeft sinds kort een nieuwe mobiele en modulaire oesterzwammen kwekerij vlakbij de Euromast naast bedrijfsverzamelgebouw De Kroon. Op het terrein van de Kroon ontstond een goed contact met Food Club Rotterdam, gebaseerd op de liefde voor eten met een goed verhaal. 

Met de input van de Food Club ontstond een uniek product. De eerste veganistische fond op basis van oesterzwammen. Siemen Cox verteld: “Oesterzwammen zijn een bron van Umami, ook wel de vijfde smaak genoemd. Om die reden wordt de oesterzwam vaak in de keuken gebruikt. Deze fond maakt die smaak nu in een geconcentreerde variant beschikbaar. En het mooiste is dat het product helemaal veganistisch is.” 

Rotterzwam heeft de tijd genomen en de oesterzwam ingekookt tot er een geconcentreerde umami smaak over was. In tegenstelling tot de fond uit de supermarkt, waar meestal meer smaakversterker dan vleesextracten inzit, is deze fond zonder toevoeging van smaakversterkers en dierlijke eiwitten gemaakt. 

De fond is breed inzetbaar in de keuken en de potjes zijn buiten de koelkast tot 18 maanden houdbaar. 

Meer informatie

Share Button