Het verduurzamen van hun woning is wat veel Nederlanders de laatste tijd bezighoudt. Zeker tijdens coronatijd waarin ze het merendeel van hun tijd thuis doorbrengen. De Rotterdamse ondernemers Robert en Sandie Chan bieden met hun KOALA HUG een product waarmee ze het meest duurzame hoogtepunt in de slaapkamer willen zijn: beddengoed van 100 procent duurzaam eucalyptushout. Om het product op de markt te brengen startten zij een crowdfunding via CrowdAboutNow. Met succes, binnen twee weken werd het doelbedrag van 50.000 euro behaald.

Zacht beddengoed van 100 procent duurzaam en milieuvriendelijk eucalyptushout

In Sandie’s zoektocht naar duurzaam beddengoed, tipte haar broer Robert, die werkzaam is in de textielsector, de stof Tencel. Sandie: “Anders dan de naam misschien doet vermoeden is dit materiaal van eucalyptushout extreem zacht, comfortabel maar vooral heel milieuvriendelijk. Doordat het ook nog eens hypoallergeen en luchtdoorlatend is geeft het veel mensen een betere en gezondere nachtrust.”

Vanwege het minimale, betaalbare aanbod besloten de twee ondernemers zich sterk te maken en dit product zelf op de markt te brengen. KOALA HUG biedt beddengoed van uitsluitend 100 procent duurzaam eucalyptushout. Robert: “Doordat we onze producten via onze webwinkel aanbieden besparen we op kosten voor huisvesting, energie en personeel. Hierdoor kunnen we de prijzen voor onze klanten laag houden.”

Samen voor een betere nachtrust

De eerste droom van de ondernemers werd al snel werkelijkheid: binnen twee weken nadat de crowdfunding campagne live ging werd het minimum doelbedrag van 50.000 euro bereikt. Dat betekent dat KOALA HUG definitief in april 2022 haar webshop kan gaan lanceren. De ondernemers voeren nog steeds campagne, momenteel staat de teller op 75.000 euro wat is opgehaald door 65 betrokken investeerders. Het doel is om voor eind januari een ton op te halen. Met dit extra investeringsbedrag kunnen de ondernemers hun volgende droom realiseren en dat is de uitbreiding van hun assortiment met nog meer duurzame producten van eucalyptushout. Geïnteresseerden kunnen tot eind januari investeren of tegen korting een beddengoedset kopen via: crowdaboutnow.nl/koalahug