Reporting 3.0 en SMO lanceren de Erasmus Transformation Academy

Reporting 3.0 en SMO lanceren de Erasmus Transformation Academy: een uniek programma dat deelnemers uitdaagt om gedurende 8 maanden een transformerende reis te maken naar een Groene, Inclusieve en Open Economie. Het uit vijf modules bestaande programma wordt in oktober 2018 gelanceerd en zal een doorloop hebben tot april 2019, mede mogelijk gemaakt door Erasmus Universiteit.

Ralph Thurm, algemeen directeur van Reporting 3.0, en Kees Klomp, algemeen directeur van SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming), zijn er van overtuigd dat ons huidige economische systeem een drastische verandering moet ondergaan om een Groene, Inclusieve en Open Economie te realiseren.

Met een bestaand en bewezen ‘Transformation Blueprint,’ ontworpen door Reporting 3.0, en een onbetwiste motivatie van SMO om complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen, is het idee ontstaan om een innovatief en transformerend programma op te zetten. Met trots presenteren Reporting 3.0 en SMO de Erasmus Transformation Academy, mede mogelijk gemaakt door Erasmus Universiteit.

Het programma

Om de Transformation Journey te visualiseren heeft Reporting 3.0 haar Blueprint gebaseerd op het metafoor van Interface oprichter Ray Anderson, namelijk de bergbeklimming naar de top van “Mount Sustainability”. De vijf modules van de Erasmus Transformation Academy de stappen in de bergbeklimming naar het summum van “Mount Thriveability”. Tijdens de klim verkennen kandidaten verschillende onderwerpen zoals de benodigde middelen om “predatory delay” in bedrijfsstrategieën tegen te gaan, het juiste instrument om deze strategie toe te passen in hun eigen organisaties, en hun uiteindelijke rol als een voorvechter voor een Groene, Inclusieve en Open Economie. De routebeschrijving bevat vijf tweedaagse modules met een totale duur van tien dagen. In deze tien dagen ontmoeten deelnemers elkaar bij The Basecamp, worden strategieën uitgewerkt bij Planning the Route, waarna The Climb wordt uitgevoerd om uiteindelijk The Mountain Top te bereiken in april 2019. De eerste sessie zal plaatsvinden in oktober 2018 in de Rotterdam Science Tower.

De klim wordt begeleid door experts van het Reporting 3.0 team en ervaringsdeskundigen die bezig zijn met hun eigen tocht op Mount Thrivabiliy. De groep met bergbeklimmers bestaat uit een maximum van 20-25 deelnemers om een diverse en immersieve tocht te waarborgen. De Erasmus Transformation Academy is voor iedereen die gemotiveerd is om een persoonlijke, professionele en institutionele transformatie te ondergaan. Na afronding van de Erasmus Transformation Academy beheersen de beklimmers de instrumenten van de Reporting 3.0 en zijn zij het voorbeeld van het gezamenlijk transformeren van het economisch systeem.

De instructietaal van het programma is Engels.

Voor meer informatie over de Transformation Journey Program en voor inschrijving voor de Erasmus Transformation Academy, bezoek de website van Reporting 3.0 Transformation Journey Website .

Noot: Kees Klomp is één van de sprekers op het 18de Nationaal Sustainability Conges op 8 november.

Share Button