Uit handen van de schrijvers en VU-hoogleraren Bart Bossink en Enno Masurel nam rector magnificus Frank van der Duyn Schouten 19 september het boek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in ontvangst.

mvo_masurelHet boek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geschikt voor onderwijs over maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bachelor studenten van zowel bedrijfskundige, economische als technische en exacte opleidingen.

Het door Noordhoff Uitgevers uitgegeven boek sluit aan bij het thema ‘Maatschappij in de maak’ dat werd geïntroduceerd bij de opening van het academisch jaar van de VU. Het boek kan worden gezien als een uiting van de maatschappelijke betrokkenheid van de VU, waarbij studenten niet slechts worden opgeleid voor de beroepspraktijk, maar ook worden gestimuleerd om na te denken over hun eigen maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en die van de organisaties waarvoor zij werken.

In het boek wordt op herkenbare en vernieuwende wijze ingegaan op het nieuwe ondernemen: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Herkenbaar, omdat de bekende duurzaamheidsinzichten en –handvatten (zoals People, Planet, Profit, afval = voedsel en MVO-systemen) op inleidend niveau aan de orde komen. Vernieuwend, omdat deze inzichten en handvatten worden behandeld vanuit een bedrijfskundige, economische en technologische benadering, waarin strategie, organisatie, innovatie en ondernemerschap centraal staan. Het boek heeft betrekking op het bedrijfsleven (grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf), op not-for-profitinstellingen en op organisaties in de publieke sector.

Bart Bossink is hoogleraar Science, Business & Innovation en hoofd van de gelijknamige sectie bij de Faculteit Exacte Wetenschappen. Enno Masurel is hoogleraar Duurzaam Ondernemen bij de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde en directeur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship aan de VU (AVE@VU).