Al meer dan 20 jaar is ARMOR producent van de private label cartridges van Quantore. Met dit eigen merk biedt Quantore, naast de originele cartridges, een goedkoper en duurzamer alternatief. De samenwerking van beide organisaties is onlangs uitgebreid met een derde partij: EMSTAR NEDERLAND.

Verkenning leidde tot partnerschap

ARMOR is marktleider op het gebied van remanufactured cartridges en een grote speler in de branche. Het bedrijf is sterk in het leveren van voorraadhoudende producten naar klanten: grotere hoeveelheden met een langere levertijd. Betrouwbare leveringen vormen de basis van de jarenlange samenwerking met Quantore. Voor de Nederlandse markt ontstond gaandeweg ook de behoefte aan een fijnmazigere distributie met snelle leveringsmogelijkheden. In 2019 is ARMOR die mogelijkheden gaan onderzoeken en zijn gesprekken tot stand gekomen met EMSTAR NEDERLAND. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen ARMOR en EMSTAR NEDERLAND in maart dit jaar. 

Krachten gebundeld

Waar ARMOR gespecialiseerd is in levering van voorraadhoudende producten, is EMSTAR NEDERLAND sterk in fijndistributie en snelle leveringen van kleinere hoeveelheden. EMSTAR NEDERLAND BV is gevestigd in Bladel, opgericht in maart 2003 en distributeur van remanufactured producten. EMSTAR NEDERLAND richt zich met name op de longtail, garandeert snelle levertijden en biedt de mogelijkheid van gepersonaliseerde dropshipments.

Groter assortiment beschikbaar

Als grote en trouwe klant van ARMOR gaat Quantore als eerste profiteren van de alliantie tussen ARMOR en EMSTAR NEDERLAND. Met het toevoegen van EMSTAR NEDERLAND als extra distributeur krijgen leden van QUANTORE toegang tot een groter assortiment cartridges, kunnen ze kleinere hoeveelheden bestellen en is de levering snel en flexibel. Dit betekent dat producten die voorheen niet in het eigen merk geleverd konden worden, nu via EMSTAR NEDRLAND wel beschikbaar zijn in Quantore-verpakking. Het bestaande cartridge-assortiment dat de leden momenteel via het bestelsysteem MyQuantos kunnen bestellen, wordt uitgebreid. De courante ARMOR-producten zullen via Quantore gedistribueerd blijven worden, de minder courante producten worden via EMSTAR NEDERLAND geleverd die deze producten op voorraad gaat houden in Bladel. 

Win-win situatie

De cartridges die nu via EMSTAR NEDERLDAND beschikbaar komen, zijn voor de kantoorspecialist zeker zo aantrekkelijk. Het biedt de ondernemers de mogelijkheid te voldoen aan de vraag naar specifieke cartridges. De producten zijn aantrekkelijk geprijsd (veel goedkoper dan de originele cartridges) en de marge voor de verkoper is uitermate goed. De levering is snel en flexibel dus er zijn geen grote voorraden nodig en voor online-activiteiten is deze extra distributie eveneens een plus.