Het groenste energiebedrijf, Pure Energie uit Enschede, scoort als enige voor het zevende jaar op een rij een 10 op de ranglijst duurzaamheid van Consumentenbond, Greenpeace, WISE en Natuur&Milieu. Dit geldt zowel voor de particuliere als zakelijke markt.

Pure Energie mag als enige energiemerk voor het 7e jaar op rij de titel ‘groenste energieleverancier van Nederland’ voeren. In het jaarlijkse onderzoek scoort Pure Energie een 10 op alle onderdelen: met welke bronnen wordt stroom geproduceerd? Welke samenstelling heeft de stroom en hoe groen zijn de investeringen van de energieleverancier?

Pure Energie is het enige energiebedrijf in Nederland die uitsluitend alle groene stroom zelf maakt én niet meer verkoopt dan dat ze opwekt. Energiemakers van weiland tot stopcontact. Zo plaatste Pure Energie al 81 windmolens in Nederland en realiseert Pure Energie ook al meer dan 25 jaar duurzame energieprojecten op het gebied van zon. In de komende 3 jaar zal Pure Energie ongeveer 50 tot 60 windmolens bijbouwen en in totaal 1 miljard kWh groenste stroom opwekken. Hiermee dragen we zeker bij aan een beter milieu en de duurzaamheidsdoelstellingen in Nederland.

Wij zijn energiemakers

Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie: “We zijn als duurzame energiemakers natuurlijk enorm trots te zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier. De consument wordt terecht steeds kritischer en kijkt verder dan alleen het product groene stroom. Energiebedrijven die ook groene stroom aanbieden, maar ondertussen daarnaast ook kolenstroom verkopen raken steeds minder in trek. Het jaarlijkse onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE naar de duurzaamheid van energieleveranciers maakt goed inzichtelijk welke leveranciers nu écht groen bezig zijn. Dat is belangrijk, want alleen dan kan de consument goed vergelijken en een weloverwogen keuze maken”.

Ranglijst duurzaamheid stroomleveranciers

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks energieleveranciers op het gebied van stroomopwekking, investeringen, productie, levering en inkoop van stroom van energieleveranciers in Nederland. Elk onderdeel wordt beoordeeld op duurzaamheid op een schaal van 1 tot 10. Samen leveren deze onderdelen een eindcijfer op. Pure Energie scoort een 10 op alle onderdelen.