Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie van Raedthuys, is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2016 van Triodos Bank. Jaarlijks wordt deze landelijke ondernemersprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meest inspirerende bijdrage heeft geleverd aan een duurzame wereld. De stemperiode start vandaag, de uitreiking is op 24 mei 2016.

Energie van dichtbij is de energie van de toekomst, stelt Alfons Wispels. In 1995 bouwde hij zijn eerste windmolen in Zeewolde, inmiddels is hij eigenaar van het grootste private energiebedrijf van Nederland: Pure Energie. Met dit succesvolle energiemerk vergroent hij Nederland en zet hij steeds meer mensen aan tot het kiezen voor écht groene stroom. Aanleiding voor Triodos Bank om hem te nomineren voor de Hart-Hoofdprijs. Op basis van het grootste aantal publieksstemmen wordt de winnaar verkozen.

Stem ook op Pure Energie voor de Hart-Hoofdprijs: www.triodos.nl/pureenergie

Duurzame energie is de toekomst

Al meer dan twintig jaar lang werkt Alfons Wispels aan het vergroenen van Nederland. Met zijn eigen onderneming, de Raedthuys Groep, plaatste hij meer dan 70 windmolens in Nederland en ontwikkelde hij verschillende zonne-energieprojecten.

“Begin jaren ’90 stond duurzaamheid in de kinderschoenen. De term ‘groene stroom’ bestond nog niet eens. Toch greep het me direct aan. Ik wist al snel: dit is de toekomst”, aldus Alfons Wispels. “Door middel van een crowdfunding systeem ontwikkelden we de eerste windmolens in Nederland. Zonne-installaties waren een logische volgende stap. De stroom uit deze projecten leveren we met ons label Pure Energie direct bij consumenten thuis. De winst investeren we in nieuwe, groene energieprojecten. Het zelf, lokaal opwekken van groene stroom zorgt niet alleen voor een betere en schonere wereld, maar ook voor een veiligere wereld.”