PSV neemt zo 100% verantwoordelijkheid voor haar aandeel in de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen te compenseren en het energieverbruik te verminderen en te vergroenen. Tijdens het eerste thuisduel van het seizoen 2008-2009 tegen Sparta Rotterdam, krijgt de club het officiële certificaat uitgereikt ter bevestiging van de CO2-compensatie en het logo van de Nationale Klimaatcampagne HIER. Dit is een samenwerking van ruim veertig maatschappelijke organisaties die Nederland betrekt bij het klimaatprobleem en de oplossingen.
PSV wil als maatschappelijk betrokken organisatie een voorbeeld zijn voor anderen. Commercieel directeur Marcel van den Bunder: “Iedereen kent de verhalen over de opwarming van de aarde en alle mogelijke gevolgen die dat kan hebben. Daar moeten we bij stilstaan en daarom geeft PSV de aftrap voor een duurzame toekomst. Wij willen de komende tijd zoveel mogelijk initiatieven ontplooien op het gebied van duurzaamheid, om een voorbeeld te zijn voor onze sponsors en onze fans. En voor de rest van Nederland natuurlijk.”

Sible Schöne van de Nationale Klimaatcampagne is blij PSV het HIER-logo te kunnen uitreiken. “PSV veroorzaakte tot voor kort een jaarlijkse uitstoot van bijna 4.700 ton CO2. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van meer dan 25 miljoen autokilometers. Door de groene energie gaat daar al zo’n twee derde vanaf en met de compensatie wordt de rest geneutraliseerd. En dan gaat PSV ook nog energie besparen. Dit is pure winst voor het klimaat.”
PSV heeft voor de calculatie en compensatie van de onvermijdelijke CO2-uitstoot de hulp ingeroepen van de Utrechtse Climate Neutral Group. “Wij zorgen ervoor”, zegt woordvoerder Rob van der Rijt “dat elders op de wereld deze broeikasgassen uit de atmosfeer worden gehaald of worden voorkomen. Daarvoor investeren wij op verschillende plekken op de wereld in bos- en duurzame energieprojecten. Voor PSV is een innovatief biomassaproject in Brazilië gekozen. Hier wordt afval van de rijstproductie gebruikt voor de plaatselijke energieopwekking, in plaats van lokaal gekapt hout.”

Energiebedrijf E.ON levert niet alleen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas aan PSV, maar is ook verantwoordelijk voor het energiebesparingsprogramma bij de club. Woordvoerder Hans Schoenmakers: “Wij willen onze positie als Official Business Partner van PSV meer betekenis geven met iets dat dicht bij onszelf ligt. Als Europa’s grootste energiebedrijf hebben ook wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom investeert E.ON in duurzame energie en helpen we onze klanten hun carbon footprint te verkleinen. Wij adviseren hoe het energieverbruik omlaag te brengen. Want niet verbruiken is ten slotte de beste besparing en de grootste winst voor het milieu.”